La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Matà l’odontòleg d’occident. Embellint amb productes de joieria. Mil cinquanta.

2 Molibdè. Període de temps molt especial per sacsejar un sèpal. Pot ser d’avis o d’estiu. 3 Permís papal per pecar a les bullangues. Conjunt de seguidors garantits. Est. 4 La més vibrant de l’alfabet. Torneu a presumir d’un vestit de festa. Faci malbé l’abric dins de l’armari. 5 Feliç com un camp parisenc. Son màxima. 6 En un cert sentit, botó. Les pastes més abundoses prenen aquest nom. Institut

d’estudis Lituans. 7 El cosí del camell que té nom d’aliatge. Relatiu als monarques. 8 Us dirigiu a Esterri. Educant. De tan alt no hi surt tot. 9 La més trencadiss­a de l’alfabet. Espavilat. Vagarejar d’equivocaci­ó en equivocaci­ó. 10 Estellin la fusta. Soc a la pista d’hoquei. Acaba com comença. 11 La més bonhomiosa de l’alfabet. Netejarà. Ho faci de cap i de nou. 12 Acostumi. Mates algú per una col·lecció de diners tan vintage que no te’ls voldran ni al Banc d’espanya. No em moc del mil cinquanta. 13 Dedicat a don Bosco. Brollar amb una certa autoritat. Ratlli la roba de set romans. 14 Enfonsar a les profundita­ts més pregones. Aguanto.

VERTICALS 1 Us protegiu del sol. Aquesta estava a les últimes i ha fet un pas més enllà. 2 Li pica. Els penjolls més útils de la selva. Valèria Domínguez Batallé. 3 Centúria. Tir de tres punts al bàsquet. Ho trenqui per uns quants trossos. 4 Poden ser desertes o de cases. Burles que busquen l’escarni. Sofre. 5 El fa entrar en un grup establert d’estats sobirans. Ratlles. 6 Sílice hidratada. Deix oral que pot delatar l’origen. Capa, sobretot quan és de pintura.

7 Ros no oxigenat. Cubitals. Sorgeix com una aparició a l’entrada de l’aparcament. 8 Aquestes ignoren el que haurien de saber. Repeteixen. 9 As. Protestant. Article mallorquí.

10 Dimiteix el batle d’inca. Ruquet amb les màximes garanties higiènique­s. Eròtics, però sense cap adotzename­nt habitual. 11 Embrutar parcialmen­t algú a la sala de billars. Cítrics retallats. Escaire. 12 Apedaçava una peça de roba estripada. A recer del que és i del que no és. S’acosta, baixa. 13 La dones en senyal de fraternita­t. Fa buits en un material i els omple amb esmalt negre. Reietó. 14 Fidel. Engany.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain