La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ratllada com si fos de Bengala. Apliques les ungles per aconseguir sensacions plaents.

2 Estimo qui talla el bacallà. Botó de metall que es forma sota l’escòria en fondre i reduir un mineral. Cadascun dels passos de l’escala. 3 Centúria. Septentrió. Països. 4 Planta marina. Relatius a l’àpex. En un tres i no res. 5 Rol anaeròbic. Xerrareu a la mallorquin­a. Salarà sense vocalitzar. 6 El viatge més llarg, homèric. Argila refractàri­a de color blanc.

7 Ho adobi amb l’ajut de na Marie

Brizard. Inaudit. Ara fem l’article.

8 Algues que no permeten vocalitzar. Règim gens estricte. Plovisqueg­i. 9 Escaire. Botifarres crues, segons on. La reina de l’hipòdrom.

10 Camp de sembrats per on transita en Flynn. S’omplí les butxaques organitzan­t concerts de Ricky Martin. Fluor. 11 Raresa d’ateu. Al sud de Cancún. Comença a enumerar les coses. Àloe escapçada. 12 Curts de vista. El convidi a tornar al centre de secundària. 13 La peça més carnosa del rostre. S’hi presentà.

Surt per València amb nou romans.

14 Ormeig de pescar que consisteix en un cordill llarg proveït d’un plom i armat de diversos hams i que, calat dins la mar, hom estira des d’una barca. L’arma antivampir­s que clava Lluís Llach.

VERTICALS 1 Embrutar parcialmen­t per culpa del preu. Venedor d’alls que capgira la peça de llaurar. La Vanguardia. 2 Principi immarcesci­ble. Llarg. Xerro menorquí. 3 Campana plana que fan sonar els budistes. Soc a tants quilòmetre­s d’allà. La part inferior de l’ullal. 4 Res no és. Estacions de servei al bell mig del desert. Cambra amb avantcambr­a on s’intercanvi­en fluids i secrets. 5 Comença a arribar. Residèncie­s per a gent necessitad­a d’atenció especial. Ho facin servir. 6 Laberints. Tracto la clientela en una botiga. A les portes de Tarragona. 7 Símbol de plata. Digereixen. L’oasi sense el sud. 8 S’hi ajuntaran. L’acció de les abelles que van i tornen del rusc amb un carnet de cultura sota l’ala. 9 El marró més saborós. Naveguin d’una manera determinad­a. Unió europea. 10 Res no és. Seguretat que dona algú del compliment d’una obligació. Els nuclis de les qüestions. 11 Veloç de moviments. Remeneu els troncs del foc. La fosca. 12 Em lligo el vestit al cos. Pinyolades. Acaba com comença.

13 En Sean quan perd el cap. Quan es mira al mirall, el trenca. Relatiu a l’orella de l’arquitecte amant del gòtic. 14 Cobreixin les cabanes. Disposa la terra formant feixes.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain