La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10867

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ferit en plena depilació. Que alleuja la tos. 2 Edifiqueu. Deixeu algú per mort. Capa, sobretot quan és de pintura. 3 A les portes de Bratislava. Terra devastada, sense cap possibilit­at de ferhi créixer res. Impregnaci­ó d’aire.

4 Iuca escapçada. Feridura amb nom de peix. Dilatats. 5 Davant Mans fa vint-i-quatre hores de fums. Pot ser de televisió o marí. En aquest indret.

6 La via excrementí­cia. Moments per al lleure. Acaba com comença.

7 Quasi és tort. Goseu amagar l’ou.

Parint del no-res. 8 Digui la seva de manera ben ovina. Fixador de cabell que figura a l’alfabet. Oda sacsejada.

9 El tipus de raïma que més pica. Barra petita de metall preciós fos no treballat. 10 Acaba com comença. Penjada, com una trapezista o una assignatur­a. Residència amb gent dependent. 11 Centímetre­s cúbics. Una grega al capdavant de Roma. Fer malbé les més bonicoies. Tarima prosaica. 12 En un cert sentit, freqüentme­nt usat. Xisclis. 13 Una de les fustes més fines. Setrills. Al bell mig del cel. 14 Aquesta segrega una substància greixosa. Gargall.

VERTICALS 1 Dividit en lòbuls. Acords que permeten governar. 2 Al nord d’abissínia. Monestir. Hi tingué cabuda, que bé! 3 S’ho empesca del no-res. Ensinistra­ts per a la feina. A Tebes no és. 4 Una mica de cultura queer. Clor. Lauraci. 5 S’ho pensa molt abans de prendre una decisió. Que és de la natura del guix. Fluor.

6 Pintada llibertàri­a. Conjunts d’afeccions cutànies caracterit­zades per la seborrea. Pop escapçat. El duodè menys mil. 7 La teva. Fem com els llegums i criem beines. Oloro sense respirar. 8 Pot ser de formatges o periòdica. Veí de lorenesa.

9 Pústules que es formen a la superfície de la pell. Un pessic per aprimar-se. La mesura de superfície que deixa pitjor gust de boca. 10 Eire sense una part del sud. Ajudar a la verdiana manera. El medi ambient.

11 Algun. Metres curts. 12 El primer de tots. Provocades. Pispa una barra de pa. 13 Faci veure que és algú altre, a qui té molt mitificat. Lloguers de vaixells per transporta­r tones de suavitzant Norit cap a la Xina. El primer de tots. 14 Desastre absolut. Fa drecera. Principi etimològic.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain