La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10872

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Es fatigaria. Que afavoreix l’expulsió de càlculs.

2 Aniversari del dia de naixença. Faci la verema. 3 A les portes de Granollers. Que canvien d’idea molt de pressa. Bot anaeròbic.

4 Inventat. Expressem la nostra hilaritat. Prega sense mirar el rellotge.

5 Tenyida. Peça teatral lleugera que es caracterit­za per les seves garanties sanitàries. 6 S’instal·la entre el brancatge. Ho reduirà fins que pugui deduir-ho. Jos anaeròbics.

7 Mitjos hams. Faig troques mentre em vento. En un cert sentit, aversió.

8 As. Fècula treta d’una palmàcia a Sagunt. Na Gina sense segones. Comença a tenir esperança. 9 Rol molt agitat. Aquestes serveixen. Res no és. 10 Aquesta és caldea. Aquest va amb el seu hàbit pertot. 11 Boscos d’oms. Ho embelliríe­m. 12 A les portes de Rússia. Fer servir les coses a l’americana. Els musulmans que surten a la lletra de l’himne d’andorra.

13 Jornades ciclistes amb calamars. El combustibl­e fòssil que va revolucion­ar l’economia del segle XX.

14 Aquestes senyores n’aprofitave­n els serveis. Estacions de servei al bell mig dels deserts.

VERTICALS 1 Consagrat. Dissuadiu algú de fer alguna cosa. 2 Acumulacio­ns de vegetals controlade­s per la mà humana. Ramosos. 3 L’esperat final del combat. Així comencen tots els enigmes. Aquesta va sense cap companyia. Moixó. 4 Emportada per una gran passió. Fruit carnós amb l’endocarpi llenyós i dur, el pinyol, que enclou una sola llavor.

5 Esclau espartà. Ase destinat a mantenir relacions amb tota una reina dels hipòdroms. 6 Rail escapçat. Comenci a participar en noves activitats. Principi asimètric.

7 Guarida. Humor serós. Est. 8 Tasti un vi de Trípoli. Fregar amb l’ungla una cosa per deixar-hi senyal. Principi psicològic. 9 Iode. Em nafren. Agitem l’alè i en surt la segona vocal. 10 Posar unes arts de pesca en un indret per atreure els peixos. Cobreixo la terra amb una capa negrenca. 11 Ho comparteix­en mamàs i papàs. El triftong de la tercera edat. Vagarejarà de manera vibrant. 12 A les portes de Girona. Cal pitjar-lo per engegar la tele. Gens de bon aire.

13 Les accions de fer les ombres en una pintura. Ho faci amb el clau per deixar les coses ben resoltes.

14 Vomitats. Els apliquis un pes molt gros al damunt perquè quedin ben planxades.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain