La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Vençuts. Alabar això o allò. 2 Criatures mancades de cua. No deixa lluir ningú amb el seu fulgor resplenden­t. 3 Litre impronunci­able. Les de Sant Joan són de pastisseri­a. Teresa Tomàs Ballester. 4 Regals nadalencs. Transpirac­ió. Ho donarà. 5 Iode. Al bell mig del deute. Aïllaràs. 6 Clavem pals entre les tomaqueres. Societat Limitada Unipersona­l. Pals que no alimenten. 7 En Capone. Beat encaputxat. Posa al forn perquè prengui color. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 8 Lluiti en un torneig. La jota grega. 9 Comença a esbandir-ho. Ho ajunteu amb peces metàl·liques. Raül Ros Zaragoza.

10 Nitrogen. Aquest només pensa en ell. En un cert sentit, és llegendari. 11 El calze usat per Crist al sant sopar. La més trencadiss­a de l’alfabet. Establimen­t que acull estadants per un estipendi. 12 Marejat. Quan ho fem amb el cos ens humiliem. Gall tot escuat. 13 El gran Mèxic. Sol precedir els premis de Fórmula I. Transpirar­en. 14 Augments

de popularita­t. Pasturant els ramats pels rostolls el mes d’agost.

VERTICALS 1 Covard que pon ous. Ho unta amb goma líquida. 2 Suco el pa amb tomàquet. Els jugadors de bàsquets acostumen a ser-ho. Expresseu la vostra hilaritat. 3 Vas a topar bruscament. Acatava les decisions dels superiors. Gros i bru.

4 Anirà sense vocalitzar. El prefix de la benzina i del mercat. Penyora al garatge. 5 Nyec per decapitaci­ó. Conflicte difícil de resoldre. Ros no oxigenat. 6 Els millors a totes les baralles. Difús. El gos que nega. 7 En un tres i no res. Massa d’aliments semidigeri­ts que passen de l’estómac a l’intestí prim. Relativa a la Gascunya. 8 Greixós com les antigues sigles administra­tives. Que té dues ales. Gros i bru.

9 Aquesta és semblant, en consistènc­ia i aspecte, al material de les espelmes. Dea decapitada. L’absol perquè no tenia ni cap ni peus. 10 Alls escapçats. Brilleu. Vet aquí. 11 El pronom feble més orientalit­zant. Ho poso al forn perquè es gratini. Escrit amb les comes ben posades. 12 Triar entre alternativ­es. Penedit d’haver pecat per por del càstig i de sentiments de vergonya. Raresa d’ateu. 13 La carta que determina el nostre destí. Toquen l’instrument del mut dels Marx.

14 Soca grossa i seca destinada a ésser cremada. Tenint cura que algú compleixi les lleis.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain