La Vanguardia

Això és imparable

-

Soc de Lleida i positiu de Covid-19 des de fa 15 dies. Ja vaig estar malalt a mitjan març. Des d’aleshores procuro cuidar molt les mesures de prevenció, però fa 17 dies vam fer una excursió de BTT amb set amics a la serra del Cadí. La vam suspendre el segon dia, el darrer dissabte de juny, pel confinamen­t del Segrià. Un dels amics diumenge no es troba bé i dilluns dona positiu. Tots ens fem el test PCR, i dels set en sortim tres de positius.

Conec força gent que ha donat positiu. Quasi tots no tenim símptomes o són molt lleugers: mal de cap o mal de coll, un o dos dies amb febre lleugera, cansament... però res greu.

Això passarà a tot arreu. És imparable. No podem pretendre que la gent jove estigui tancada a casa a l’estiu, o que les famílies no ens apleguem. És impossible d’aturar. I a més cal tenir en compte les desastrose­s conseqüènc­ies econòmique­s que estem patint tants per les incertes polítiques.

Crec que hem de enfocar totes les energies a cuidar les persones de risc. Tots, i també l’estat, sabem qui són. Cuidem-los: que no tinguin visites de fora, que s’aïllin, que els segueixin els vigilants de la salut. Tinguem-ne cura, són el nostre tresor.

Però la resta, sisplau, tornem a la normalitat. Això és imparable. Les setmanes d’estiu que queden poden ser significat­ives econòmicam­ent. Sisplau, prou d’aturar el país: ens tornarem bojos, no evitarem el virus i ens arruïnarem.

Toni Cucurull

Almacelles

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain