La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10887

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 La Bruni, la Serra o la Vidal. Va, sí, la que avui alça un priorat per celebrar que fa vint-i-sis anys. La dones per cortesia i perquè saps que te la tornen, però ara abans la neteges amb hidrogel. 2 Aquesta ha estat una còmplice. Pot ser Roig, del Nord o la germana de vint-i-un anys de la homenatjad­a. L’aigua de mar en té.

3 Aquesta profession­als viuen entre llibres. 4 Sempre sona per damunt del sol. Contenidor de roba. Tem haver perdut la fe. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 5 Si no vols pols, no hi vagis. Flaix a la Provença. Tarima prosaica. Així comencen les idees més fecundes. 6 Tomben. Sumi. 7 Presoneres de totes les àrees. Adobats amb l’ajut de na Marie Brizard. Acaba com comença. 8 Color morat clar o violat blavós. Ho elaborava. 9 Fluor. Poden ser de bany o Malden. Fiord a la gallega. Hort sense tanques. 10 Casanova bioquímic. Cereal que imaginem al sac lligat. El temps atmosfèric. 11 Lloança pública d’alguna cosa. Filó escapçat. Sofre. 12 Que serveixen de rem. Exèrcit disminuït per culpa d’una jugada.

13 Ermites gens llegendàri­es. Al final, és molt eixerit. Consell que ningú no segueix. 14 Calamarsa mortal de necessitat. Tira en plena agitació.

VERTICALS 1 Som tan vintage que enviarem un telegrama, ara que ja no es pot! 2 Ens hi associaríe­m. Intervé quirúrgica­ment la soprano. 3 Així comença l’àcid ribonuclei­c. Zones. L’arbre més apreciat pels practicant­s del ioga. Temps mort en el joc del bàsquet. 4 La més musical dels Teletubbie­s. Fixarà la seva residència entre cavalls. 5 Acceptaran una herència i expressara­n la seva sorpresa. Que no té ni cap ni peus. 6 Na Naomi quan perd el cap. Fa la feina de Cupid, mirant de fer punteria. 7 Mitja desena. Fixant la mesura d’una cosa entre tocs de trompeta. Patís gana. A les portes de Barcelona. 8 En un cert sentit, faci avançar la canoa musicalmen­t. Fer confiança. As. Doctor. 9 Roques ígnies eruptives que s’han consolidat ràpidament en superfície en dues etapes. Cua de campió. La divinitat que té millor idea. 10 L’adverbi immediat d’anada i tornada. Ho prendries de terra. 11 Escaire. La nota musical més vàcua. L’hidrocarbu­r que surt a les pel·lícules de Spielberg. Noi mallorquí. 12 Operació que consisteix a seccionar la símfisi púbica per tal d’obtenir una separació momentània dels ossos ilíacs i, en conseqüènc­ia, un engrandime­nt de la pelvis.

13 Na West. El prefix dels divorciste­s. Al nord d’argentina. Radi escapçat.

14 Veí de lorenesa. Passar per cal notari per dir a qui deixes el teu patrimoni, en el cas de tenir patrimoni.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain