La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Grassos patològics o afectuosos. Repliquis l’argument del bon llançador al beisbol. 2 Ferlo és un objectiu d’alpinista. Se’n foten. Faig malbé els abrics d’en Schwarzene­gger. 3 El primer de tots. Assistent de rei. Bafos. 4 Flac com el general català més famós. Arrabassis instrument­s de corda. Al final, quan va començar a situar-se ja estava ben pansit. 5 Poden ser dièsel o de xoc. Feliços com uns camps parisencs. Al bell mig del cel. 6 Quaranta-cinc romans. Prestidigi­tació amiga. Remeni les brases per revifar el foc. 7 Electric Light Orchestra. Desig sexual intens. NY a la portuguesa. 8 La familiar que ens trobem a tots els casaments. Activitat amb instruccio­ns precises. 9 Aquestes tenen la propietat de cremar. L’arc de sant Martí. 10 Centúria. Tuberculós. Proveeixo de pa. 11 Aquest vespre farà vint-i-quatre hores. L’arbre més fort. S’ajusta. 12 El nord de Polònia. Fa la feina d’un seductor magnètic. Matrícula catalana. Escaire. 13 Bandejada. Conjunt d’estris. Quarantano­u.

14 Tassa que esborra els campions. Unitat d’inducció magnètica equivalent a un flux magnètic d’1 weber per metre quadrat que ara associem als vehicles elèctrics. Quan són secs mai couen, deien els amics de Pitarra quan feien veure que parlaven llengües.

VERTICALS 1 Entraven en pisos sense tenir-ne la clau. La peça d’abric més potent, amb mànigues i caputxa.

2 Sol multiplica­r per dos tot el que li posen al darrere. Rinxoleu. Precedeixe­n els cognoms. 3 Costa molt inclinada. Construeix­i un obstacle. La Pepa perd pes. 4 Sofre. Planta exòtica les llavors de la qual es fan servir com a aromatitza­nts i en medicina. Mals d’orella o micos. 5 Bot desendreça­t. Preus barats, de rebaixes. Mort a l’escaquer. 6 Dalla amb la falç al puny. Curarà. Est. 7 Fa sang. Imatges de la marededéu russa. 8 La nota més vàcua del pentagrama. Agradar. Que serveix. 9 Trameti. Pregar. Sodi social. 10 A les portes de Badalona s’hi està bé. Objectiu de jugador de rugbi. Transgrede­ix. 11 Apa, quin ordre! La llengua del país de la bota. Estima la dida, del dret i del revés.

12 Lligui. Fet malbé a l’armari. Escaire. 13 Va presidir l’agonia de Crist. Gall dindi. Quaranta-nou.

14 Aguanta les trucades d’auxili. Tens auxiliar. Els tercers en discòrdia.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain