La Vanguardia

Un trempolí indignat

-

Soc el propietari de l’establimen­t hotel Segle XX de Tremp. Vull exposar el meu desànim i indignació per les paraules de l’alcaldessa, Maria Pilar Cases, en relació amb la prevista arribada de 1.200 aspirants a ingressar a l’acadèmia General Bàsica de Sotsoficia­ls (AGBS) de Talarn, i que al final només vindran 300 a examinar-se.

No tinc cap dubte que les paraules de l’alcaldessa en el comunicat fet públic dilluns en relació amb aquest fet són sinceres i el que vol és el millor per a la població, intentant evitar que una aglomeraci­ó de gent massa important pugui arribar a contagiar els vilatans. El que em sembla una mica més sorprenent és que aquesta preocupaci­ó només sorgeixi quan es tracta de persones que pugen a l’acadèmia. Des que s’ha obert el confinamen­t, els establimen­ts hotelers hem estat a ple rendiment cada cap de setmana, i en cap cas he vist una preocupaci­ó per part de l’ajuntament o del Departamen­t de

Salut envers aquests viatgers, al contrari, se’ns han donat unes pautes de seguretat i higiene que hem aplicat, i aquí s’ha acabat el problema. Si són belgues no hi ha problema, però si són de Segòvia no poden venir? El virus segovià es més letal que el belga o el de Barcelona?

Aquests estudiants s’anaven a allotjar en diferents poblacions del Pallars, de manera que no quedessin massa aglomerats, ja que la capacitat d’acollida dels establimen­ts i les poblacions és la que és. Aquesta gent pujava testada, quants turistes dels que s’han passejat per Tremp tot el juliol ho han estat?

La sensació que a mi em transmet tota aquesta situació es purament política i sectària. Considero que no es pot tolerar que des de les institucio­ns que se suposa que ens represente­n s’actuï només en aquest sentit.

David Vilanova

Tremp

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain