La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10930

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Alimentar-se o aliment, totes dues coses funcionen. Ajupida. 2 Reps algú que arriba demanant alguna cosa. T’hi acostes a tocar, encara que hi hagi decretada distància de seguretat. 3 Fa lleis. Es fatigui de les extremitat­s inferiors.

4 Venir sense vocalitzar. Que viu en presència de l’oxigen. El sabó més fred. 5 Aïllin. Se sent per aquí per allà, perquè el so rebota pertot. 6 El primer de tots és al mig del mur. Expressara­n el seu poder com a reis de la selva. Do arcaic. Nitrogen. 7 Hortènsia Sanz Baldomero. Així comencen totes les federacion­s. En Todó quan deixa la bicicleta. El pronom feble de Spielberg. 8 Típica actitud del paleta dropo. Planta que fa molts raïms. Fax sense capçalera. 9 Em reinflo. Fan rotllana al voltant d’alguna cosa. 10 Començat. Inscripció escrita amb les lletres dels enderrocs escandinau­s. 11 Al final, l’he clavat. Vagarejar sense equivocar-se. Redifusió a Twitter. 12 L’angle recte de l’alfabet. Iridi. Fet malbé a l’armari, com la roba d’hivern. Saga incompleta. 13 L’hidrocarbu­r de Spielberg. Introverti­t. Patata polvoritza­da. 14 Que es pot guarir. Les pluges més temudes.

VERTICALS 1 Viu malament. Roderes fetes per una roda de carro. 2 Més hidrocarbu­rs com els d’abans que ens han fet recordar Steven Spielberg, que potser patrocina aquesta graella. La riallera més sòrdida. Tarima prosaica. 3 Foscors de tempesta. Existien. 4 Tres de jònics. Aplicar mantega a la manera de Marlon Brando a Maria Schneider en ‘L’últim tango a París’. Acaba com comença. 5 Permet fer proves per un tub. Aquesta nit farà vint-iquatre dies. Davant O fa història de la historieta. 6 Vagareja. Mitiga el dolor de la leninista. Raïl incomplet.

7 Mamar sense ajuntar mai els llavis. La fase més olímpica de la son. Límit o vocable. 8 Armadura verda. Parlamenta­ri. Fer-se l’orni encaputxat. 9 Trenquen els troncs. Llastada una nau. 10 Estacions de servei al bell mig dels deserts. Inscrit a la pell. Centúria. 11 Per temps no és. S. Alinear sense vocalitzar. Tres catorze setze. 12 Borinot, també. Fereixi l’ocellet. Meridió. 13 Estan en números vermells. Els avorriré i ho explicaré. 14 Acollint persones amb necessitat­s especials. Les galtes de baix.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain