La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ferit en depilarse. Subvencion­in un bon estudiant.

2 Actueu a la rebotiga de la fleca fent la feina dels pastissers. El deixeu per mort. Que comenci la música.

3 A les portes de Berna. Terra gens fèrtil. Exposició a l’acció química de l’aire. 4 Iuca retallada per evitar-ne el creixement. Feridura. Extensos.

5 Davant Mans fa vint-i-quatre hores de fums. Pot ser de la mànega o de Panamà. En aquest indret. 6 La via excrementí­cia. Que tendeixen a eludir les responsabi­litats. Acaba com comença. 7 Autor sense ocells al cap. Goseu menjar-vos un ou. Inventant alguna cosa a la caverna platònica. 8 Canti amb cadència ovina. Fixador de cabells que designa una de les consonants menys usades de l’alfabet català. Dota algú de laïcitat.

9 Cep d’una varietat que dona raïm blanc o negre de pellofa molt prima i molt saborós. Barra petita de metall fos no treballat, especialme­nt d’un metall preciós. 10 Iode. Cancel·lada. Residència de la tercera edat.

11 Gif animat sense iode. La grega que presideix Roma. Fer malbé. La teva.

12 Ho aplana. Bramis. 13 Porten. Engraellat­s per a cremar-hi teies per tal de fer llum. L’ham de l’alfabet.

14 Acte del poder sobirà que atorga el perdó general de tota una categoria de delictes. Llevi les punxes.

VERTICALS 1 Que té forma de lòbul. Pigalluda. 2 L’absolució per principis. Convent, monestir. Riu. 3 Inventa del no-res. Ensinistra­ts al treball. Callen quan no cal. 4 Cervesa anglesa destapada. Clor. Lauraci. 5 S’ho pensa i s’ho repensa. Que és de la natura del guix. Sofre. 6 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Alteracion­s inflamatòr­ies al rostre dels adolescent­s. Pop escapçat. Atot anaeròbic.

7 Tap escuat. Formem tavella com els llegums. Rei sense corona. 8 Pot ser de fusta o gimnàstica. Veí de lorenesa. 9 Pústules que es formen a la superfície de la pell. Pessic lleuger. La unitat de superfície que deixa pitjor gust. 10 Eixir, no ix. Ajudar. Pot ser condiciona­t o atmosfèric. 11 Algun. Metres curts dels anglesos. 12 El primer de tots. Provocades. Pispa pa. 13 Mimi. Preus estipulats pel lloguer d’una nau. El primer de tots. 14 Que té nusos. Que fa drecera. Ara mateix, quan puja.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain