La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11073

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Li retreu que faci anar la brotxa. Escriu amb fil i agulla. 2 Publicació. Punts de guaita força elevats. 3 Nora anaeròbica. Nimfa dels boscos protectora de les alzines. Basc encaputxat. 4 Mamem sense ajuntar mai els llavis. S’hi trobà. Versió original. 5 S’ho empescaran de cap i de nou. Metres curts.

6 Ho remulli tot amb el suc del chop suey. Blava immensitat. T’instal·les entre el brancatge. 7 Còpula. Nafres que apareixen sota la llengua dels cavalls quan aquests mengen gramínies. Final bucòlic. 8 Radical orgànic fàcil de trobar. El cap de l’emèrit. Faig la segona llaurada.

9 Àpat sense repeticion­s. Endolcir. Iode. 10 Dit d’algú que no té gens de caràcter. Argiles refractàri­es de color blanc. 11 Cara anterior de certes coses. Aquest francès té una germana famosa en rebosteria. 12 Sí provençal. Arranjant les coses per poder tirar endavant un projecte. Denominaci­ó d’origen.

13 Camí d’embriac. Destresa ben remunerada. No el deixa marxar.

Sentir. 14 L’apunti a l’exèrcit. Ajaguts d’esquena.

VERTICALS 1 Revifi després d’una gran crisi. La febre animal que també es coneix com glossopeda.

2 Cobrellit. Reunió de sardaniste­s amants de la papiroflèx­ia. Sofà.

3 Pietosa. Les edats de la lluna els primers dies de gener. En Capone.

4 Mig porc. Ho afaiçoni ben cantellut. Matricial. 5 Client de Jordi Basté, Laura Rosel o Josep Cuní. Integrants de la taula periòdica.

6 Sarmentade­s. La flor que tragina el renard. En un tres i no res. 7 Cruïlla entre l’erotisme i la pornografi­a. Aptituds que no cal aprendre. El transport més ràpid. 8 Agressió a la sala de billars. Remugament. Volem el cap del general o els peus del passatge. 9 El situï al calendari. Arribats a la vista d’un punt de la costa. 10 Ufanosos per les bledes conreades. Plovisqueg­eu. 11 La divinitat més assolellad­a. Miri com perdo el cap. Bala petita. Fòsfor.

12 Sentia que coïa. Es mostrin molt allunyats del principi de realitat. Basca, no? 13 Desacostum­in. Travessin la piscina fent crol. 14 Vasos grecs, de figura plàstica, en forma d’animal. Picassors.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain