La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11074

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Bèstia capaç de descobrir on són enterrades les tòfones. Bandeges deliberada­ment. 2 Roti. Destrena les badies que formen part d’una garba. 3 Pus. Decrèpits, caducs. Rapa les vocalistes i ensenya l’urpa. 4 Parella de romans. Inflamació de l’iris que podria irritar-te. L’error més gruixut. 5 Feu menys dens. Os o abric. 6 Habitual, sobretot a USA. Recobrim per galvanoplà­stia les planxes de coure amb una capa finíssima d’acer. L’ham de l’alfabet. 7 Res no és. Excompatri­otes

dels txecs. S’ajusta a les conseqüènc­ies. 8 Moviment de cama que nega. Arraconar. Així va començar l’art rupestre. 9 Arribi a les pistes de l’aeroport. Està a punt d’aconseguir­ho. 10 Xuti sense aixecar la pilota ni un pam de terra. Comença a sentirse llefiscós. Tingué una certa tirada a patir tendinitis. 11 Armadura verda. Fraga presideix la de Ponent. Tens tendències teocràtiqu­es. 12 Divisa americana. La membrana fina que constituei­x la capa interior del sac embrionari. Comença a il·luminarse poc abans d’arribar als cinquanta.

13 Mengem dolços vaticans. Farà de testimoni en alguna infracció que ha presenciat. 14 Ventades anuals esmentades pels poetes. Remàvem enrere.

VERTICALS 1 Ni fred ni calent. Esgarrapar­à amb tota la força bestial. Presideix el Peloponès. 2 Ovelles munyides sota cobert. Diferit. 3 Foie que ens entra per l’oïda. Despullame­nts. Operar no és tan estrany.

4 El pelaràs amb una arma blanca, a la manera del món civilitzat. Armes de foc dels caçadors. 5 Nit mancats de tu. Xerrar menorquí del dret i del revés. Faci créixer les branques de l’arbre. 6 Sortir. Obstruir les celebracio­ns del dotze d’octubre. Est.

7 A les portes de Riudoms. Remenava el foc per mirar de fer-lo revifar. Elena quan no vocalitza. Campió a totes les baralles. 8 El transport més veloç. Traginat. 9 Sospitosa. Pol·len que les abelles extreuen de les flors i dipositen en el rusc. 10 Agitem el boc. Navegant d’una manera determinad­a per santificar el metall més noble. Ansi amb el cap tapat.

11 Gènere sexual. Torna a treure un novel·la ja publicada. 12 Al capdamunt de l’edifici. Branca al jardí dels hare krishna. Joan Navarro Espuny. Al capdvant dels avions. 13 Més llançar que no pas llençar. Ho giraré a una altra llengua. 14 Coneixes. S’estira al llit per jugar a la francesa. El reialme dels musulmans.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain