La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11076

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Repetidor de pensaments en els nostres circuits cerebrals. Marcada a l’aragonesa.

2 Sobretot d’hivern. Crit que engega a rodar. Aquesta carn no és pas de gos. 3 Còpula del (mestre) Iode. Conjunt musical. Clientes de radiofonis­ta. 4 Tants romans com apòstols. Galledes. Compleixi condemna. 5 Sol contradir tot el que li posen al darrere. Militar més que infantil i menys que juvenil. El deixà per mort. 6 Del dret és difús i del revés no el deixa anar. L’equip de futbol britànic més relacionat amb les armes. En un tre si no res. 7 Transpiri. Principi d’erotisme. Mofar-se d’algú en esquivar-lo. 8 Surten. L’instrument de vent que t’engega. Gosa perdre el cap. 9 Acceptaran una herència. Es fatigui com un gos famós. 10 Gros i bru. Se’n sortia. En els pobles del nord d’àfrica, oficial públic que té funcions de governador, de jutge i de cap militar. 11 Raresa d’ateu. Roig no, oi que no? Faig la feina de sant Martí. Torra sense divinitats. 12 Fer revifar el foc per cremar l’esperit del Cid Campeador. Aventura amorosa. 13 El que fa X. Inflamació de la túnica pigmentàri­a i vascular de l’ull situada entre l’escleròtic­a i la retina. Sofre. 14 Línies que uneixen al mapa els punts que tenen el mateix percentatg­e de precipitac­ió. Peu bisil·làbic, la primera breu i la segona llarga.

VERTICALS 1 Arribaves al món. Triomfi entre el públic. 2 Xai que ja torna. Entrevist entre hipòtesi i hipòtesi. Costum al qual ens avesem. 3 Apressà. Sortir. Al final, l’aviso. 4 Parir sense una bona alimentaci­ó. Contra rellotge. Fem posar nerviosos. 5 Pren temps. Ho emprèn. Est.

6 Qui el perd, perd el rumb. Fer passar l’arbre per cal barber. Ribes gens romàntique­s. Així comença el món rural. 7 Acaba com comença. Vehicle de transport públic individual que solca els aires de manera solvent. S’acosta, baixa. 8 Revòlvers als quals reten culte. Ajuntaries. 9 Lleures presents a tots els negocis. Esther Brambilla Bover. Ajudi a mantenir la memòria de Diana Spencer. 10 En Vicious dels Sex Pistols. Que passa cada primavera. Lloc on et trobes.

11 Admetre algú a formar part d’una corporació. Manca de secreció biliar.

12 Acaba com comença. Aquesta sol mirar de reüll. Lluís Soler Madariaga. 13 Prepari un camp de futbol per entomar la pluja. El poble bíblic que remet al iphone. A les portes de Bratislava. 14 Hi posi agafadors. Enganyada. Ho conec, i és al sud-est.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain