La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11083

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Creients en l’existència de déus. Arribat al món amb escut. 2 Equivocat en la seva percepció de Ronaldinho. Vas per a posar-hi pebre. 3 Roma em deixa sense alè. Renta car sense cap ni peus. Amèrica sense la simpàtica alemanya. 4 Cerimònia. Els transports més ràpids. Ajuntà l’univers de manera prosaica. 5 El convida amb fermesa a apuntar-se a una xarxa social. Síndromes extrapiram­idals a causa d’una lesió del nucli pàl·lid. 6 La lletra grega que et fa fora del cinema.

Inflamació de l’iris. La nota musical més vàcua. Avisa de la pèrdua d’una targeta de crèdit. 7 Còpula. Clor empobrit. Mot caigut en desús. 8 Cruesa de miner. Rei sense corona. Ulls al zoo. Principi d’icterícia. 9 L’acció de sentir una olor. Orquestra de cambra de Dinamarca. Al final, es relaxa.

10 Na Marie Curie de nom i cognom. Company de la CNT. Vagin a topar bruscament. 11 Vola quan bufa el vent. Expressa la seva simpatia de manera fluvial. Ens cal per respirar. 12 Fluor. Musulmà de primera instància. Els capen manu militari.

13 A vosaltres, nord-americans. Eludit en presència de don Vito. Meridiana sense una de les germanes.

14 Perdrà glòbuls rojos després de fer-se un tall. El germà més proper.

VERTICALS 1 Terrible com un sorteig. Rebuig al pentagrama. 2 Mustèlid de pell molt apreciada. Els d’orient són molt esperats cada mes de gener. Bo. 3 Emprenyats a la irlandesa. Canal de desguàs fet al llarg d’un vall, especialme­nt al costat d’una carretera. Gros i bru. 4 Vibració audible. Útil. Tenien una identitat.

5 Tones sense os. Armadura verda. Respirava pel nas. 6 Estri per a la feina. Dia sense albada. Capa de pintura. Al nord de Birmània. 7 Sofre. L’art de la comèdia, la tragèdia i el drama. A l’entrada d’istambul. Tarima prosaica. 8 Divisió a la Maternitat. La cosina de l’ànec més amant dels rodolins. 9 Ximpleria. Que tenen bones potes. 10 La distància que permet recórrer la corda del gos. Anions monoatòmic­s. Iode.

11 S’erra perquè no vocalitza. Porto la proa de la nau cap a sobrevent tot traslladan­t Orson Welles. Compon obeint una successió de sons. 12 La més trencadiss­a de l’alfabet. Ho fem servir. Parem en la cursa d’oxford i Cambridge. 13 U radioactiv­a. Sortí. L’hereu sense cap ni peus. 14 Cola. Comencis a deixar créixer les plomes com un ocell menut.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain