La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Begudes. S’instal·là en una terra. 2 Les esses dels rius. En un cert sentit, ven ciris. 3 Mulla perquè no mira. Ho extreu del subsol. Obro el garrí de dalt a baix.

4 Atribut de l’ésser que té en si mateix el principi de la seva existència. Xai degollat. Notarà que no vocalitza. 5 La nota musical més vàcua. Desen les es. Enganys econòmics fets a Alemanya. Ens cal per respirar.

6 Agafador, que descansa. La part de l’ull de sant Martí. Contenidor­s de gra. 7 Paral·lelepípede numerat. Del dret és difús i del revés no el deixa anar. Duc tot escuat. Sempre sona per damunt del sol. 8 Acceptat en un club nou. Llar militar. 9 Aquestes causen nàusees. Agafa aire amb ambició. 10 Hi caus fugint del foc, i també et cremes. El treballado­r que mai no es posa malalt. 11 Dia sense albada. Honest i incorrupti­ble. Hores sense cap ni peus. 12 Fluor. La roba interior també rep aquest nom més sofisticat. Comença a tenir ritme. Comença el blues. 13 I de Mendelèjev. Reunió d’alts dignataris. El cos de les rees. 14 Espessa. Emportada per una passió.

VERTICALS

1 Aquesta no sap què és estar sense la mare. Dividit parcialmen­t en dos lòbuls per una clivella.

2 Xai gens malvat. Aquesta és una representa­nt en la cambra alta. Egar Allan Poe decapitat. 3 Derrapem si ensumem aquest producte vintage. Submergia oníricamen­t. Din A en desordre. 4 Inaudita. Els colorants de les cosines. 5 Antiguitat­s vitals. Tenint una identitat auditiva. Amor viu. 6 Senyor. Aquest vespre farà vint-i-quatre hores. Soc a la pista d’hoquei. 7 Etè desendreça­t. Canals d’aigua per regar. Reietó àrab.

8 Principi essencial. S’ho compra a bon preu. Aquesta és asexual.

9 Sofre. Tavernes. Groc fosc. S’acosta d’esquena, baixa. 10 Enganyava. Bandeja sobre el mapa. 11 L’ànec sense nitrogen. M’apropio sense tenir-ne dret. En un cert sentit, siamès.

12 Bruguerola. Company de jocs de la nina. Acaba com comença. 13 El dispositiu òptic més morós. Brillantor d’or. Al capdamunt de tots els edificis. 14 Relativa a l’icor. Composició de la poesia clàssica que consta de dues síl·labes llargues, dues de breus i una de llarga.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain