La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 11087

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 País que té població. Posar de costat dos documents, per comparar-ne les diferèncie­s, si és que n’hi ha. 2 Instrument­s de vent fets de terra cuita. Us ho mireu i no és greu. 3 Font d’inspiració del poeta. Competició atlètica. Els esperats finals dels combats. 4 Al bell mig del cel. Sempre van per damunt dels reis. Femella del paó, de color cendrós i sense les llargues plomes que cobreixen la cua del mascle. En un tres i no res. 5 Agermana en Lionel i Nelson. Sotmeti a una llei determinad­a. En aquest indret d’aquitània.

6 Llenca de terra que impedeix que hi hagi més terra illenca. La parella de pronoms febles més acolorits. Remenem el cul. 7 Principi administra­tiu. El deixava per mort. Imatge religiosa que pot arribar a ser simbòlica. 8 Mirada a la mina. El foc de la cuina menys sofisticad­a.

9 Esmentes cues de perdius. Ho oloren sense la líquida. Raresa d’ateu molt assolellad­a. 10 Assemblea de Soldats Xinesos. Amanir. Aviat.

11 Escaire. Liliàcies que tenen municipi

propi a l’empordà. Ricí sense un centenar. Res no és. 12 Pells de xai adobada, quasi peludes. Alçada.

13 Conjunts d’actors. Fem un pessic i no ens fa el pes. Estic en números vermells. 14 S’amorriï el bestiar. Escata a la cuixa.

VERTICALS 1 Virilitat que pot esdevenir dèria. Segues tot pensant en una mítica sèrie nord-americana.

2 Hi acudia de nit. Dissipés. Hule retallat. 3 Roca ígnia volcànica bàsica que fan pensar en els jugadors de bàsquet. Doblegades en sortir del Rolls Royce. 4 Pecats capitals dels enfurismat­s. Ens fan cridar ai, ai, ui, ui. Que va a una baixa velocitat cap a la zona calenta. 5 Papaorelle­s. Que ofèn greument el pudor. 6 Han perdut la porteria de rugbi. Ho conec. Xisclo de dolor. Sego les que no vocalitzen. 7 Menjada abundosa. Proteïna que es troba en el gluten dels cereals. Iode. 8 Es posava en el lloc d’algú. Estacions de servei al bell mig del desert. 9 Acaba com comença. Va fent via. Obrirà sense vocalitzar. A Xile no porten cap distintiu de conductor novell. 10 Faig vores. L’ambient que respirem. Canals per on es condueixen les aigües per a regar. 11 Companya de vàndala. Himne bíblic de lloança i de regraciame­nt. Centúria. 12 El cor d’en Carles. Fet per mitjà de l’aigua. Marejada fins a tenir nàusees. 13 Dalt d’un faetó descapotab­le i sense rodes. Cubitals. Principi democràtic.

14 Llibre amb cobertes de cartolina. Aparca la barca amb ganes de robar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain