La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Rostre que requereix una crema de qualitat. Avançada pel canal olímpic. Sí provençal.

2 L’arbre del ioga. Tela gruixuda de cotó en floca, engomada per ambdues cares, que serveix per a farciment en treballs d’enconxar. El primer camí. 3 Crit d’auxili cardíac. Emboli unes sabates. 4 Sofre. Obeïda. Garbell d’espart per a porgar el gra a l’era. 5 Hi és. Ho torno a posar a la balança. Est. 6 El bòtox no és saludable. Acostumin. Pluja no pas immediata. 7 Preï. Del dux. 8 Cartografi­ï. Empata. Crit d’alerta. 9 Nou-centes noranta-nou. Morir, al cap i a la fi. Distribuei­x cabals.

10 Faré marques als troncs dels arbres. Cèl·lules esporífere­s dels fongs.

11 Escaire. Recolzar d’esquena contra una paret. Números secs. 12 A tocar. Travessar el llindar. Acaba com comença. 13 Cadascuna de les set peces negres d’un conegut trencaclos­ques xinès. Fem la feina de sant Martí. En un cert sentit, presonera.

14 Amorriava. Seguici d’insectes que fan camí.

VERTICALS 1 Peça de vestir que cobreix el bust, generalmen­t sense mànigues. Expressats a la manera dels gats. 2 Estimo el remenador de cireres. Conjunts de soques. L’acadèmia veïna. 3 Res no és. Conill novell. Diuen que són febles, però moltes són merament flonges.

4 Ho fa passar de l’ampolla al got. Sortejada prop del Magreb. En un tres i no res. 5 Anió poliatòmic que conté l’urani com a àtom central. En fem ús quan diem una cosa per voler dir la contrària. 6 Sèrie de coses posades l’una al costat de l’altra al llarg d’un fil. Companyes de replà. Realitat Virtual. 7 Principi etimològic. Adreça un discurs motivador a la tropa. Reposava tot aixecant una cella. 8 Lluites. Relatius a la ciutat, com els policies. 9 Acaba com comença. Ajusticia algú a pedrades, prop del cementiri. Enginyós, a l’hora de trobar la manera de sortir-se’n. 10 Paral·lelepípede numerat. Herbes de l’ala. Agitem el rom.

11 Manetes. Aquesta va cantar sobre el seu bagul dels records. Res no és.

12 Recte, no invertit. Olorar-ho sense la líquida. 13 Bot per a portar vi. Us cruspiu una novel·la. Heu perdut una porteria de rugbi. 14 Deixeu el tros de fusta ben cantellut. Quedarà enrere.

 ??  ?? Núm 11098
Núm 11098

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain