La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Porcions de radi compreses entre el punt mitjà d’un arc de cercle i el de la seva corda. Assumeixo nous coneixemen­ts.

2 Comença a ejacular. El metall més noble. Porters de palau. Avisa de la pèrdua de targetes de crèdit.

3 Rinxolades. Munió de rodes. 4 Marca de motociclet­es. Les gates més perilloses ho són. Hutu decapitat. 5 Y. La més vibrant de l’alfabet. Pronunciac­ions confuses com les de qui té el paladar foradat. 6 Est. Aquests estudiants dormen al centre on estudien. Malmet la roba d’abric durant l’estiueig a l’armari. 7 Pinyolada. Traslladeu un relat literari al cinema. 8 Sense senyals de vida. Ribes gens romàntique­s. Han perdut la porteria de rugbi. 9 Els àzeris quan no vocalitzen. Aclapara. Est.

10 Basca, no? Residència per a gent gran. Tancar la tele a un cert cost econòmic. 11 Els donà una possibilit­at. Treballaré a l’argentina manera.

12 Frase que ens identifica. Maletí d’executiu hippy. Tres que surten d’allà on sigui. 13 Estudiós meticulós. El pis més elevat. Dos mitjos milers. 14 Jugador de futbol provinent de la Via Làctia. Despullame­nt.

VERTICALS 1 Aquestes senyores van néixer a Belgrad. Estudiós dels animals presumptam­ent no racionals.

2 Retoc que millora les prestacion­s d’un aparell. Via que condueix aire.

3 El punt de màxim plaer sexual. Laringes. Imitador. 4 Embarcació esportiva que la Iolanda no es pot treure del cap. Foll. Serveix per solcar terres de conreu. 5 Tros de carretera. Talòs. Principi d’icterícia.

6 Al bell mig del cel. Ho donaré. La vila valenciana que té nom d’impost. Actuat a la manera de mim. 7 Transpireu al costat del vàndal. Conjunt de rames, especialme­nt quan han estat tallades. Iode. 8 L’europeu nòrdic que pot ser un exemple més radical d’insularita­t. Comptador del joc del billar. 9 Fax sense capçalera. La consonant que vessa més enllà de la victòria. Dia de repòs judaic.

10 Gat delirant. Prefereixi­n. 11 El carro foragita el gos. Cansar. Coure a l’alfabet. 12 Dissiparé. Comandants otomans. Al nord d’escandinàv­ia.

13 Nitrogen. Fa menys greus els efectes d’alguna cosa. Grans de cereals i llegums. 14 Aquesta té el nas curt i aplanat. Nimfa del mar.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain