La Vanguardia

Ganduls i ineptes

-

Han passat quaranta dies des de les darreres eleccions catalanes (960 hores), i avui encara els nostres polítics han estat incapaços de posar-se d’acord per elegir un nou Govern. Calen tantes hores per trobar una solució per a la necessària governança d’aquest ara malmès país? No sorprèn aquesta incapacita­t. Si mirem el currículum de la majoria d’ells, veurem que en la seva vida profession­al mai no han hagut de prendre decisions de responsabi­litat. Són aquests qui han d’agafar les regnes de la governabil­itat de Catalunya? Ens governen vicaris que esperen ordres d’un il·luminat de Lledoners i dels de Waterloo.

Curiós cas el de la CUP. Sempre fan d’esgarriacr­ies i de tant en tant fan algun miracle. Recordeu aquella votació amb 3.030 delegats per decidir a qui donaven suport per ser investit president de la Generalita­t, i per art de màgia es va produir un empat a 1.515 vots? Sorprèn que tinguin fidels que encara els segueixin rient les gràcies.

L’única cosa que crec que ha fet bé darreramen­t aquest Govern català és no haver anat a la reunió de la Seat. Allà hi havia executius alemanys d’alt nivell i almenys no es varen poder adonar de la mediocrita­t dels nostres actuals polítics. Si hi haguessin anat, segur que la inversió no hagués vingut a Catalunya.

Seria hora que la societat civil diguéssim ja n’hi ha prou, busquéssim un Draghi i ens traguéssim de sobre tots aquests polítics tan mediocres que tenim al Parlament, al Govern i a l’ajuntament de Barcelona.

Josep M. Sanclimens i Genescà

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain