La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Tocades i posades a l’hora d’actuar, gens espontànie­s. Quan és negra implica desastre ecològic a la costa. 2 Borda perquè nota una amenaça a la propietat privada. Línia imaginària que en una obra artística uneix els diversos punts vitals de la composició. 3 Moixons. Beuen líquids robats. Mig dúctil.

4 Codi postal. Targeta visa que ja no és vàlida. Símbol d’or. 5 Clientes de radiofonis­ta. Parany. 6 Estranyame­nt poc densos. Liciti en absència de les tres bessones romanes.

Que no deixa passar la llum. 7 Sofre. Isolares. Ales retallades. 8 Que es veu capacitat per tirar endavant una cosa. Gairebé roig. Afecció respiratòr­ia intermiten­t. 9 Visa sense un número secret romà. Aquesta pertany al conjunt de llengües vernacles derivades del protoari, sota la influència dels parlars autòctons de l’índia. Centúria. 10 Ajudaré. Les que no t’arriben mai a fer el buit.

11 Aquesta és lluent i assolellad­a. Festa. 12 Duo decapitat. Aquest dedica molta atenció a tot el que pot aprendre. Principi d’identitat.

13 Nego que em consideri el centre del món. Congo off. Tallem la gespa del jardí. Volem el cap d’adenauer.

14 Criminal. Cabassos.

VERTICALS 1 Fangs enganxosos. Vaccí. 2 Quist subcutani format a costa d’una glàndula sebàcia que conté secrecions greixoses i cèl·lules epidèrmiqu­es. L’acullo en una residència. Sofre meridional. 3 L’ase s’agita. Tela de drap, sobretot si és teixit de llana. Cues d’ànecs. 4 Podo l’oxigen. Sargit. Ensinistra per a la feina.

5 Esgarrapar un instrument de corda. Aquests els cau la carn a miques.

6 Dard petit. Corda gruixuda al restaurant. Camí d’embriac. 7 Al bell mig d’un tel. Basc. D’or. 8 Comença a sancionar. Barates. Corda que no és pas dels sentimenta­ls. 9 Obligació moral a complir la pena que correspon a un delicte, encara que hagi estat perdonat. Aquestes són molt il·lustres. 10 Dropo. En un cert sentit, apaivagà el cop. 11 L’absolució no resol res. Apa, quin desordre tan alfabètica­ment ordenat! Descregude­s profession­als. Res no és. 12 Presoner. Insalubres. Armadura verda.

13 Podem les branques més altes. Decidí perdre el cap per la botànica.

14 Puja dalt d’un escenari i exerceix. Remenades a batzegades.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain