La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 11154

HORITZONTA­LS 1 Ens entretindr­em més del compte perquè trobarem alguna romeguera pel camí. Posi dues fotos de la seva xicota l’una al costat de l’altra per triar-ne una.

2 Barra petita de metall fos no treballat, especialme­nt d’un metall preciós. Companya de jocs del paper i la tisora. Cal pitjar-lo per engegar la tele. 3 Fanguet. Finares. 4 Ratllant la roba del pilot. Pot ser on, espera i avió. En un tres i no res. 5 Mamem sense ajuntar mai els llavis. Aquests màgics fetillers celtes feien barreges d’herbes. Institut d’estudis Ilerdencs.

6 L’herba més mal educada de tota l’herboriste­ria. Cautxús vulcanitza­ts que contenen sofre i negre de fum.

7 As. Boneter. Piqui les galtes inferiors. 8 Pàl·lida. Centúria. Galleda de fems. 9 Agafador que pot ser de flors. Isolada. Mil menys mil fan quarantano­u. 10 Pot ser de coca-cola o d’oli. Porga el gra a l’era. Acaba com comença. 11 El proïsme. Persona que toca la gaita. 12 Ens cal per respirar. Amorrio el bestiar a casa de don Camilo. Vedells que encara viuen al

claustre matern. 13 La nota musical més vàcua. Preocupin. Disbarat literaturi­tzat pel gran Biel Mesquida. 14 N’hi ha molts que estan tocats d’aquest palíndrom. Introdueix la conclusió a un raonament lògic. Obeeix na Caterina.

VERTICALS 1 Obstaculit­zarà. Agradarà els barcelonin­s que porten paraigua.

2 Assistiríe­u a la santa missa. Pellofa que cobreix el gra de blat. Ara fem l’article. 3 Humitejo el jardí. Disminuïts en efectius per l’exèrcit enemic. Acaba com comença. 4 Abans només es feia amb els carros de combat, però ara també es fa amb alguns contractes. El constituen­t principal del pixum.

5 Camp d’alls. Pràctica del sexe que no requereix del consentime­nt de ningú. 6 Res no és. Consentime­nt. Autor que fa volar coloms i per això li fugen tots. 7 Crit d’alerta. Relatiu a l’os de la cama de temperatur­a més estable. Alegria que pot acabar en vers. 8 El principi de tota memòria. Tractament de monjo. Li agita l’alè. Portada dialèctica. 9 Ensinistre­n els que gairebé dormen. Cridi llastimosa­ment com un gos quan pren mal.

10 Espargeixi­n un líquid per damunt a còpia de gotetes menudes, com si fos rosada. Fa esclatar un petard d’osona.

11 oficial públic que té funcions de governador, de jutge i de cap militar al nord de l’àfrica. Cobriren. Centúria.

12 As. Petit monarca de casa. Serveix per fangar la terra. 13 Les illes Faeroe del tot inactives. Talli de biaix la bandera arc-iris. Trumfo. 14 El convidi a visitar un centre de secundària. Pàtria de la insularita­t. Sigui.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain