La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Menges d’ase que adora l’alfals. Activitat força sanguinole­nt que practiquen els britànics amb posat reial. 2 Cinc-cents que fugen del nord. Sorrenc. Iridi. 3 Ili. Dividim en tres parts. 4 Transmetre valors. Quina cabellera equina era?

5 Bo. Pronunciac­ions confuses com les de qui té el paladar foradat. Molibdè. 6 Urbs sense cap. Equilibrat, però potser una mica escàs. Bloc cilíndric de fusta dura sobre el qual el carnisser posa el que ha de tallar.

7 Maia decapitada. Kart escuat a la pista. Rep el client a la tintoreria i el tracta molt bé. Mitja desena de triomfador­s. 8 Fan la feina de na Diana. Servei públic. Irada per sant Jordi.

9 As. Vidus degollats el mes de març. Senyor anglès de classe alta. Ara fem l’article. 10 La lletra grega més digestiva. Aquesta és molt idealista. A mitjan agost. 11 El marcador en el joc del billar. Sembréssim per segona vegada en una temporada. 12 Codi estètic que pretén simular al vida des d’un llenguatge artístic. Tunes sense caps de colla. 13 Calçarà els cavalls

tot pensant en les curses de Fórmula I. En un cert sentit, iniciïn un procedimen­t legal. 14 Aquesta està molt immòbil, la tranquil·lassa. Cantelluts i una mica egipcis.

VERTICALS 1 Ajuntaves. Posa dos documents l’un al costat de l’altre. Fiqui les vocalistes rere la cortina.

2 Uniria peces de ferro amb l’ajut del foc. Actueu. 3 Teníeu la identitat del fill gran. Plat metàl·lic utilitzat en la música popular com a instrument de percussió. El pont que uneix més ràpidament dues ciutats distants.

4 Res no és. Edicte del tsar que fa pensar en la decadència. Li faré classes.

5 Domàs. En Canut a l’escandinav­a. Dilatat. 6 Ermites gens llegendàri­es. Surt de l’aixeta. El Pallars de dalt.

7 La xifra que fa buidar ampolles. Els valencians amb una certa consciènci­a històrica els tenen ben presents. Emplaçamen­t de la torre inclinada més famosa del món. 8 Que no saben el que haurien de saber. Pedra plana quadrada, rectangula­r o octogonal que constituei­x la part inferior de la base d’una columna. Centúria. 9 Carruatge de transport típic del Western. Vasta immensitat marina. 10 Jocs d’una ciutat romana. Tros de fusta plana fixada a l’extrem d’un mànec llarg que serveix per a aplanar la terra. Parella de romans. 11Remenenr­ere.fracassa.l’expel·leix

quan fa esforços. 12 Est. Doblo consonants. En dues paraules, se’n va a la vila mallorquin­a més precolombi­na.

13 Artèria fluvial de poc flux. Fragment de recta. 14 Pot ser blanca o de foc. Deformo la bimba. Vi romà.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain