La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Desvariege en somnis sobre tenir els índex de lectura dels francesos. Relativa a la interrupci­ó momentània de la respiració. 2 Injecta, no necessària­ment als ulls. Rellevi els emmudits.

3 Associació de xarops nutritius. La quantitat de palla que agafes amb l’arma d’en Pere Botero. L’hug perd la corona. 4 Remaré enrere. Els colúmbids que remeten a una dinastia britànica. El primer de tots. 5 Oques quan amaguen les potes. Abraça la balladora amb força. Reparteix is llatines de Mendelèjev com un famós mestre que parlava amb hipèrbaton­s. 6 Nutritius. Conjunt d’ocells que volen plegats. 7 Ens envolta per permetre’ns respirar. Turc. Trosset d’herba amb nom de formatge. 8 Escaire. Esmoli. La barra més llarga del teclat. 9 Autor d’òperes. Agressió a la sala de billars. 10 Oci. Repeteixi. Triangle amb potes que obre la via alfabètica. 11 Institut d’oceanògraf­s i zoòlegs. Faig marques en un tronc sota l’advocació de sant Joan Bosco. Obligacion­s a complir la pena que correspon al pecat encara que hagi estat perdonat. 12 El sorollet del brindis. Mancat de testicles. Oasi molt negatiu. 13 Intel·ligència Artificial. Ocell aquàtic que es deu capbussar amb molta facilitat. Flor asfixiant. 14 Múrries a l’hora d’enredar-te. Tremolava davant la Farrow.

VERTICALS 1 Relatiu a l’ajudant del prevere que oficia en una parròquia de la Diagonal. Nom femení que associem als toros. 2 Empetití Begiristai­n. Flairar. 3 La roba més fina de Badalona. El vehicle oscil·lant dels profession­als del circ que llueixen més lluentons. En un tres i no res. 4 Pic escapçat. Rarifiqueu. Pinces fora del pis. 5 Faci un temps dolent. Causar un perjudici. 6 Electric Light Orchestra. Manques de secreció biliar. Xai partidari d’un pla alternatiu. 7 Dolor a les articulaci­ons que remet amb antiinflam­atoris. Perds la verticalit­at davant la millor secallona del món, a Puig-reig. 8 As. Segueixo uns estudis. Els troncs més maltractat­s. 9 Prat dens i humit amb ressons universita­ris. Obertura d’un canal natural. Cost incomplet. 10 Travesso piscines i mars. L’ase està ben entortolli­gat. Equivocaci­ó vibrant. 11 Brollis amb autoritat. Semblo en George Perec. Est. 12 Diu que ha perdut el cap. Sotragava. Freqüència modulada. 13 Partit alemany que agita el duc. Civilitzac­ió grega. Lesionà. 14 Rebaixà el vi. Oficiarà unes noces.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain