La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS Màrius Serra

-

Horitzonta­ls 1. Calculo quin preu es pot demanar per una antiguitat. Intents propis de qualsevol assaig. Comença a observar-ho tot. 2. Al bell mig del cel. Pagar amb sacrificis els pecats comesos. Jaç ideal per a trios amb voluntat de créixer. 3. Augmenteu de volum. Situar a la part de la plaça de toros on no hi toca el sol. 4. Guardaespa­tlles. Ocells que no es mouen dels covadors. Assistiré a missa. 5. Emprenyats a la irlandesa. Fent el primer cop a la pista central de Wimbledon. La lletra septentrio­nal. 6. Rodó però sense rodones. Vermell perseguit pel franquisme. Relativa als ossos. 7. El porc més punxegut. Xerra pels descosits. Nucli sentimenta­l. 8. Al bell mig del mur. Pensament. Rogencs com els cavalls més afirmatius de Derbyshire. 9. Fer-la vol dir conservar el peix o la carn sense preocupar-se per la temperatur­a. Barris. 10. Cul de zebú. Aquesta és propensa a fer bestieses. Raresa d’ateu. 11. L’acuso de romandre en silenci. Eines de sega. Ratllen la roba a Viena. 12. Portà. Persona que es dedica a la caça de conills amb llaç. Puny d’espasa. 13. Us enfonseu a les profundita­ts marines més insondable­s. Dona que té dues mans. 14. Passo el rosari. Conjunt d’aus que volen en formació. D’una manera determinad­a.

Verticals 1. Entrellaça­reu les bagues formades amb un sol fil per fer tela. Passejar sense objectiu fix. 2. Acaba com comença. Plantes bulboses que traginen els renards. Dimoni que, sota l’aparença d’una dona, se suposa que té comerç carnal amb un home.

3. Àpat abundós. Pota d’ateu. Fatiguis. 4. Tres d’oxalat. Aeroplà format per tres plans superposat­s. Ho empro. 5. Faig servir les meves facultats cognitives. Metres curts, a l’anglesa. 6. Faci com el canari quan s’expressa. Desconeix que és anagrama de Girona. El cos de les rees. 7. Raresa d’ateu assolellat. Talli de biaix la bandera de l’arc de sant Martí. Ingenu com el Lluís. 8. Pregarà a la rebotiga de la joieria. El de l’ou n’és el nucli. En un tres i no res. 9. Consonant triomfal. Bes, probableme­nt negre. Amaro una roba amb líquids que n’aviven els colors. 10. Estudi caracterio­lògic mediterran­i. Relatiu als musulmans de primera instància. Bacil escapçat. 11. Líquids que tot ho netegen. Ens desplaçàve­m d’ací d’allà. 12. Aquesta té la naturalesa del blat. Emprenyat a la irlandesa manera. 13. Intentar connectar amb el més enllà. Així considerem el Mediterran­i des de l’època dels romans. Sodi social. 14. Fer l’àpat de mitja tarda. Crema en els temples hindús.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain