La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS Màrius Serra

-

Horitzonta­ls 1. L’arma blanca mès racional. Trigo a extingir-me cinc vegades mès que la pesseta. Mot que distribuei­x. 2. Picada que deixa un alè caracterís­tic. Cregudes, perú sense cap supèrbia. 3. Escapcem l’àloe vera. Emprenyade­s. Cos sacsejat en el si de la Provenáa. 4. Agrupacion­s d’anys agafats de cinc en cinc. Humor serós present a tots els licors. Est. 5. Pintada llibertàri­a. Ho comparteix­en la mare i el pare. Empatats. 6. Relativa a la saba mediterràn­ia mès apreciada a taula. Rapat i sense un ral.

7. Envolti d’arbustos un arbre per protegirlo. La de sant Joan no Ès il·legal. Sol sonar per damunt del sol. 8. La interjecci­ó que va situar Quim Monzó en el panorama literari. Expressem la nostra hilaritat. Pauto una melodia amb un metrúnom. 9. Aquesta tè un color semblant al del pèl del lleó. Del dret Ès un riu parisenc i del revès s’hi dirigís. 10. Anem a parar a la sega. Barretina asiàtica. Fatigat com un campió desprès d’exercir-ne.

11. Bous antics. Os. Agitem el sofre fins que ens surten uns magistrats espartans que tenien cura dels interessos del poble. 12. Ho elaboraven. Somni humit de surfista. Diu que ha perdut el cap. 13. Al bell mig del cel. Prohibeix un antic llibre sagrat hindú. Els animals de ploma que mès gastrúnoms associarie­n a la taronja. En un tres i no res. 14. S’hi esforáarie­n. Acullis refugiats.

Verticals 1. Xerràveu menorquí. Arrugues que surten quan et fan magarrufes. 2. Propietat territoria­l lliure i exempta de tota càrrega i dret senyorial. Dilatarè. El número mès cobejat. 3. Olivera de nom molt saludable que dona una oliva negra i rodona. Danyina. 4. Raresa d’ateu. En l’antiguitat, nau amb tres rengles de rems a cada costat. Tres d’emèrits. 5. La formen les persones que prenen les decisions estratègiq­ues. Pentini algú a la manera d’elvis. 6. Ho oferirè. Clients de radiofonis­ta. Mamem sense ajuntar els llavis. 7. Al bell mig del mur. Residència de la tercera edat. Que fa les coses amb gran lentitud, ronsejant. Nitrogen septentrio­nal. 8. El Stewart que mès vegades t’ha preguntat si el trobaves sexi. Era glauc perú sense parella. Cervatell molt veloá que conviu amb llobatons. 9. Acateu ordres. Pregar. Dirigí. 10. Decapiti. Rapsodes grecs que componien els versos que deien. 11. Tants romans com dàlmates. Sals de l’àcid oleic. Elabori. 12. Prúxim a la boca. Els tertulians sempre parlen d’obrir aquest fruit. Societat limitada. 13. Estic en números vermells. Tac de bitllets de loteria o xecs. Iode.

14. Clava una bona punyalada a mitja tarda. Rescloses fetes en els rius que permeten el sobreeixim­ent sense erosió al peu de la resclosa.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain