Menorca Diario Insular

Menorca, una Illa que canta

-

Arriba la Setmana Santa i pel fet de ser, per a molts, un període de vacances, l'ambient del carrer canvia; arriben els primers visitants a la recerca d'uns dies de descans, amb la promesa d'un estiu que es beslluma darrere cada raig de sol d'aquesta ja llarga primavera.

Molts menorquins celebrem aquests dies des de la tradició religiosa que la nostra cultura cristiana ens ha transmès. En la participac­ió en les celebracio­ns i processons es desperta i manifesta tot un sentiment espiritual que va des de la individual­itat al col·lectiu. Viure la Setmana Santa en comunitat esdevé tota una experiènci­a transforma­dora. Veiem també com aquest sentiment és compartit amb molts de visitants que aquests dies conviuen amb nosaltres.

Apareix també una rica programaci­ó cultural i musical que assenyala dies de festa. Em fix, però, en totes les formacions corals que arreu de Menorca presenten un programa de Música Sacra i Litúrgica. A tots els pobles hi ha algú que canta, a tots els pobles hi ha una tradició musical vinculada a aquests dies, a la seva litúrgia i a l'espiritual­itat. La Música Sacra té una capacitat de transcendè­ncia que ajuda a entrar en contacte amb el misteri. Els cantaires de les corals bé ho saben, i l'experiènci­a del cant coral resulta transforma­dora.

Diríem que Menorca és una Illa que canta i que aquesta experiènci­a col·lectiva forma part de la nostra identitat. El repte del relleu generacion­al a les corals està servit i, tanmateix, no tenim cap formació profession­al que sigui referència i reflex de tanta activitat amateur.

Des d'aquí vull donar l'enhorabona a totes les persones que canteu, que aquests dies esteu participan­t en concerts, a totes les entitats programado­res que aposten per la Música com a motiu de festa i convid a cantar; perquè cantar junts és confiar en l'altre, és sentir que formem part d'un tot creador, la comunió. Feliç Setmana Santa!

PILAR CARRERAS VICTORY

Joventuts Musicals de Ciutadella

CIUTADELLA

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain