Menorca Diario Insular

La temporada a Menorca: sofriment per l’illa i pels locals?

- MÍRIAM PEÑA MAÓ

Cada any són més el nombre de turistes que han viatjat a l'Illa Balear situada a l'est d'aquest conjunt. És per això, que una gran quantitat de gent local i sobretot gent que està enllaçada directamen­t amb la natura temen la temporada alta vinent. Plena viatgers que arriben sovint i que una gran quantitat no respecten el que és important per a molts menorquins i altra gent.

No obstant ser important que vinguin, ja que vivim del turisme majoritàri­ament, cal recordar-los que una gran part de la bellesa d'aquesta illa, com bé diuen cançons com «Gelosia» de Miquel Mariano entre moltes altres que fan referència a la nostra terra, volem que aquesta es respecti i que no es perdi.

Personalme­nt, estic a favor de que venguin a fer turisme per l'Illa, però estic en desacord què vinguin i no tinguin cura de les nostres coses.

Primeramen­t, hi ha una gran quantitat que venen a l'Illa pel que han vist nombroses vegades per les xarxes socials. Unes fotos editades normalment i on surten persones belles mostrant una personalit­at destacable entre els vuit mil milions aproximats d'habitants que hi ha al món.

Però, per a mi, no destaquen perquè siguin persones guapíssime­s. No destaquen perquè fan com un gran número de gent, venen a fer-se fotografie­s per a posteriori penjar-les a les seves xarxes socials i mostrar al món que han estat a un lloc únic i especial. No destaquen per la poca cura que hi tenen a la nostra terra, per què no mostren la gran quantitat de deixalles que deixen a llocs com Sant Tomàs, el far de Punta Nati o altres llocs sovint visitats?

En segon lloc, una gran quantitat, quan són arribats no tenen cap mena de cura. És així, com moltes vegades aquests fets poden causar desperfect­es com una porta d'habitació d'hotel trencada o copes rompudes a un bar.

Cal remarcar que hi ha molta gent que viu del turisme a aquesta illa, per tant, no és just que paguis certa quantitat de doblers per un servei o un bé i seguidamen­t, arran d'un mal ús d'un bé privat o públic, tant és, facis malbé alguna cosa generant despeses públiques o privades.

En tercer lloc, alguns viatgers creuen que com que han pagat el bitllet i un hotel tenen dret a xerrar-te malament i a fer-te sentir malament. Alguns altres, no s'esforcen a aprendre la nostra llengua i si tu no en saps és problema teu i els has d'entendre sigui com sigui.

Tanmateix, això vol dir que nosaltres els hi hem de donar un bon tracte sense tractar-los amb un to de superiorit­at.

Així doncs, vull remarcar que opino que els viatgers haurien de poder venir i nosaltres poder seguir la nostra vida amb tranquil·litat sense tenir por que la vinent temporada acabi amb fets terrorífic­s i que facin penedir els menorquins. Malgrat això, opino que hi ha una gran quantitat de locals que tampoc es respecten a ells mateixos ni el que és nostre.

 ?? ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain