Mundo Deportivo (Barcelona)

L’equip suec Thule es proclama campió d’Europa de Raids d’Aventura al Raidaran

-

El Raidaran Lleida Pirineus, organitzat pel CEM Pardinyes i amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursioni­stes de Catalunya, ha acollit el Campionat d’Europa de Raids d’Aventura, entre els dies 20 i 24 de juliol. El raid ha sortit de Vielha i s’ha disputat durant quatre dies sense interrupci­ó. Els equips han començat a la meta, situada a la Seu Vella, a Lleida, a partir de les 15 hores del dissabte, i els últims ho han fet fregant la mitja- nit.

El conjunt monumental de La Seu Vella de Lleida ha sigut l’escenari escollit per rebre els herois del Raidaran. Els components de l’equip nòrdic Thule Adventure Team, format per Martin Flinta, Clas Björling, Simone Meir i Rickard Norlin, han dominat el raid pràcticame­nt des dels primers compassos. Un dels punts més crítics que han hagut de superar durant els quatre dies d’aventura ha sigut el problema mecànic d’una de les seves bicicletes. A Àreu van tirar d’experiènci­a i van aconseguir que un jove del poble els deixés la seva bici per poder completar la secció de la Pica d’Estats.

Els quatre components del Thule han creuat la línia de meta minuts abans de les 15 hores del dissabte, completant els 475 quilòmetre­s entre Vielha i Lleida, amb seccions de barrancs, caiac, trekking, via ferrada i orientació, en 74 hores i minuts, i sumant tots els punts possibles, 1.185.

Un total de 21 dels 29 equips que han participat a la tercera edició del Raidaran han aconseguit creuar la línia de meta a Lleida i completar l’aventura.

L’equip txec Black HILL/ Opava NET ha sigut el segon classifica­t, i subcampió d’Europa. La tercera plaça ha sigut la més disputada. L’equip català/gallec Snack Gods Raid Team s’ha mantingut a la tercera posició pràcticame­nt durant tot el raid, però algun error d’orientació i una incorrecta gestió del descans i l’alimentaci­ó en algun punt els ha fet perdre la plaça de podi en detriment de l’EuskalRaid – Aralar Kirolak. L’equip Priorat-Montsant-Siurana, actual campió de Catalunya de raids de muntanya, ha rebut el premi al millor equip íntegramen­t català. A més, aquest equip, format per Oriol Pellisa (CEM La Cameta Coixa), Maria Antonio (AAE Escola Treball), Jordi Pàmies (AE Diedre) i Xavier Sahuquillo (CEM La Cameta Coixa), ha sigut el que ha tancat el Top 10, amb 1.100 punts, i un total de 77 hores i 22 minuts en cursa.

Han entregat els premis del Raidaran la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra; el representa­nt territoria­l de l’Esport a Lleida, Joan Segura; el president de la FEEC, Jordi Merino; i Xavier Rodríguez, director del Raidaran

 ?? FOTO: IVAN TORRES ?? Campionat d’Europa de Raids d’Aventura. De Vielha a l’arribada a La Seu Vella
FOTO: IVAN TORRES Campionat d’Europa de Raids d’Aventura. De Vielha a l’arribada a La Seu Vella

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain