Mundo Deportivo (Barcelona)

Mas Iglesias, el petit gran club de Reus

Representa un barri modest amb una enorme fortalesa, orgull i esperit de grup

-

El Mas Iglesias de Reus posseeix, indubtable­ment, l’encant i la grandesa de la seva pròpia modèstia. L’actual presidenta, Erika Molina, ha de guardar moltes vegades els uniformes en el seu propi armari de casa. Aquest és algun dels molts inconvenie­nts de compartir instal•lacions amb un altre club, a més de no disposar de local ni de bar que puguin considerar seus.

Però està l’orgull de tots els que formen part d’aquesta gran família del Mas Iglesias, una entitat jove que aspira a tenir dos equips per categoria seguint un manual de funcioname­nt tan senzill com difícil d’aplicar: disciplina i serietat.

Els pares han d’entrar especialme­nt en aquest rigor essencial per a la supervivèn­cia i les gestes esportives dels seus jugadors. Per exemple, portarlos a entrenar puntualmen­t.

En un dels vestuaris, en acabar un partit, futboliste­s i pares comparteix­en unes patates, refrescos, olives, fruita seca i una mica d’embotit, un senzill aperitiu gentilesa del coordinado­r, Joaquín Requena. Les finances només donen per un dinar de fi de curs i només per als nens; els pares que s’apunten s’ho han de pagar també, com les quotes dels seus fills.

Més enllà del futbol

Quan al club van saber de la seva inclusió en el programa +KESPORT! l’equip responsabl­e de mantenir en marxa l’entitat es va emportar una gran alegria, entenent que era una forma de recompensa­r o reconèixer l’esforç per donar-li a tants nens del barri la possibilit­at d’una formació millorada, no només en l’aspecte futbolísti­c.

El pla traçat és el d’un creixement lent però segur, pas a pas, teixint una complexa xarxa d’equilibris entre la pròpia modèstia del club, les limitacion­s de les plantilles i la voluntat d’unir l’esperit competitiu amb el formatiu.

Per aquest motiu el Mas Iglesias no té definits exactament les plantilles en dos equips sinó que sobre una base de més futboliste­s uns participen més que altres. “Ens passa que si no guanyem partits els pares es porten als nens”, diu el tècnic.

El resultat és una complicita­t singular de tots els protagonis­tes en benefici d’un gran objectiu comú que és el d’atraure nous jugadors. Al Mas Iglesias són possibles resultats impensable­s, grans demostraci­ons de resistènci­a i per sobre de qualsevol altra cosa el joc en equip, l’únic camí possible per militar com ho estan fent en categories molt complicade­s per al que dóna de si la seva petita territoria­litat.

L’oposició esportiva i futbolísti­ca dels equips de Mas Iglesias davant rivals molt superiors tècnicamen­t és ja una petita llegenda en aquesta comarca de gegants com el propi Reus, el Nàstic o el Cambrils.

El Mas Iglesias, en definitiva, s’ha guanyat el respecte de tots a força de les seves pròpies regles de respecte internes. És freqüent que companys de col•legi o veïns dels jugadors vulguin apuntar-se a les seves files atrets per aquesta èpica pròpia. Els jugadors de categories superiors són cridats a donar xerrades als més petits com una forma eficaç de transmissi­ó de sentiments i de coratge.

La presència de la Coach Serena Candalija també ha contribuït a fomentar entre els equips Pre-benjamí, benjamí i aleví del club noves dinàmiques pedagògiqu­es en els entrenamen­ts, si bé és coneguda la tradició del Mas Iglesias de trencar la rutina dels entrenamen­ts amb excursions i entrenamen­ts a la platja o fora de les instal•lacions

La seva elecció per al programa +KESPORT! va ser rebuda com un reconeixem­ent al seu esforç social

Superació, respecte i companyeri­sme són, a més de valors, una exigència per portar aquesta samarreta

 ??  ?? El moment de la presentaci­ó de tots els equips 2016-17
El moment de la presentaci­ó de tots els equips 2016-17
 ??  ?? Els alevins del Mas Iglesias per a aquesta temporada
Els alevins del Mas Iglesias per a aquesta temporada
 ??  ?? Els benjamins són tot il•lusió i entusiasme
Els benjamins són tot il•lusió i entusiasme
 ??  ?? El futur, els prebenjami­ns
El futur, els prebenjami­ns
 ??  ?? La presidenta del Mas Iglesias Erika Molina
La presidenta del Mas Iglesias Erika Molina

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain