Mundo Deportivo (Barcelona)

La Universita­t de Barcelona obté vuit medalles als Campionats d’Espanya Universita­ris

-

Les fases finals dels Campionats d’Espanya Universita­ris van d¡finalitzar el divendres 19 de maig a Múrcia, i la Universita­t de Barcelona va aconseguir guanyar 8 medalles. Cal destacar les dues medalles d’or que van assolir la selecció masculina d’handbol —que s’ha proclamat campiona d’Espanya università­ria per segon any consecutiu— i l’atleta Sònia Nasarre, que es va imposar en els 400 metres tanques amb la millor marca espanyola de l’any (1.00.38).

El palmarès de la Universita­t de Barcelona el completen les dues medalles de plata obtingudes en les modalitats de lluita olímpica i taekwondo masculí, i les quatre de bronze en rugbi 7 femení, voleibol femení, taekwondo masculí i atletisme femení (800 metres). En total, van participar fins a 150 estudiants de la UB.

Reedició a handbol

El 5 de maig, la selecció d’handbol masculí va revalidar el títol de campiona d’Espanya università­ria. Ho va fer novament davant la Universita­t de Màlaga (UMA), en una reedició de la final de l’any passat i amb el mateix resultat final: un ajustat 27 a 28. Un partit intens, amb pròrroga inclosa, que es va resoldre amb un llançament de set metres transforma­t pel jugador de la UB i estudiant de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport Édgar Pérez, autor d’onze gols en total i màxim golejador del torneig. La propera cita per als campions serà el mes de juliol a Antequera, on es disputaran els Campionats d’Europa d’Handbol Universita­ris 2017.

Millor marca espanyola

L’altra medalla d’or aconseguid­a per la Universita­t de Barcelona ha estat en atletisme, gràcies a Sònia Nasarre, estudiant d’Economia. Nasarre va guanyar amb autoritat la final de 400 metres tanques. El seu registre (1.00.38) és, a més a més, la millor marca espanyola de l’any