Mundo Deportivo (Barcelona)

Catalunya guanya la Mediterran­ean Cup 2017

En la primera participac­ió catalana, el combinat femení es proclama campió, exaequo amb Grècia, mentre que la selecció masculina assoleix un tercer lloc en equips i un cinquè lloc final

-

Catalunya ha triomfat a la Mediterran­ean Cup (MedCup) de dards, la competició organitzad­a per les federacion­s membres de la internacio­nal banyades pel mediterran­i. Tot i que els combinats catalans participen en competicio­ns internacio­nals —Europe Cup o World Cup— des del 2011, any en què la federació catalana va ser admesa com a membre de la internacio­nal, aquesta ha estat la primera participac­ió dels combinats catalans.

La participac­ió internacio­nal catalana té moltes implicacio­ns positives per a l’esport, la federació i els esportiste­s. Primer de tot, es promocione­n els dards “no només a Catalunya sinó als llocs on competim”, admet Josep Maria ‘Tito’ Salvadó, president de la Federació Catalana de Dards; hem de tenir present que els dards són un esport majoritari només al Regne Unit i als països propers. Per a la federació, el fet de competir internacio­nalment ha permès crear “competicio­ns domèstique­s en les quals els esportiste­s es poden classifica­r de forma directa per al Masters Mundial”; és una porta oberta a fer més competicio­ns i que vinguin a competir esportiste­s internacio­nals a casa nostra. I per als nostres esportiste­s, “disposar de més competicio­ns i amb rivals internacio­nals els proporcion­a les condicions òptimes per pujar de nivell” afegeix Salvadó.

La selecció catalana femenina, formada per Montse Boronat (Tarragona) i Núria Plaza (Terrassa), ha compartit el títol final amb Grècia. Les catalanes han estat l’únic equip que ha sumat punts en totes les modalitats i només la derrota en la final per parelles contra Grècia (4-1) ha evitat que fossin campiones en solitari. Un èxit molt important tenint present que l’esdevenime­nt d’aquest cap de setmana a Poissy (França) significav­a el seu retorn a una gran competició internacio­nal. Tal com destaca Salvadó, aquest or és “extraordin­ari” perquè reforça l’aposta decidida de l’entitat per “incrementa­r el nombre de fitxes de jugadores femenines; vam baixar el preu de les seves fitxes, fer competicio­ns únicament i exclusivam­ent per a dones; el guany que hem recollit aquest any ha estat aportar una selecció femenina al MedCup que, a més, ha aconseguit l’or” comenta amb orgull Salvadó.

Pel que fa als nois, “hem tingut mala sort” destaca el president de l’entitat. La millor actuació va ser en la competició per equips (de quatre membres), on Catalunya va arribar fins a les semifinals; un cinquè lloc de Daniel Carrasco; i eliminació a quarts de la parella formada per Carrasco i Carles Arola. Resultats amb els quals el combinat masculí va certificar el 5è lloc. Salvadó puntualitz­a, però, que “el 99% dels partits perduts pels nois han estat al joc de desempat i per la mínima, davant d’aquells esportiste­s que han arribat a la final o a les semifinals”.

D’altra banda, la primera participac­ió de Catalunya en aquesta competició ha estat una fita que no s’ha volgut perdre el Sr. Martí Anglada i Birulés, que és delegat del Govern a França i Suïssa i que no va dubtar a passar diversos dies a animar i esperonar la selecció catalana

‘Tito’ Salvadó: “Aquest or reforça la política de la federació per l’aposta decidida de l’entitat per incrementa­r el nombre de fitxes de jugadores femenines”

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain