Mundo Deportivo (Barcelona)

Formació laboral per als joves d’INSERsport

-

El programa d’inserció laboral a través de l’esport va organitzar, conjuntame­nt amb el bufet Roca i Junyent, una jornada sobre formació laboral per als participan­ts del projecte.

Més de 40 joves i representa­nts de les entitats que participen dins el programa INSERsport, han assistit a les conferènci­es sobre ‘Dret Laboral, Seguretat Social i Fiscalitat‘ que han impartit una advocada laboralist­a i una fiscalista del Bufet d’Advocats Roca i Junyent a la seu de la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya (UFEC).

El director de la UFEC, Jordi Sans i la responsabl­e de l’Àrea d’Acció Social de la UFEC, Milena de Murga, han sigut els encarregat­s de donar la benvinguda a una sessió a la qual també han assistit diferents tècnics de les federacion­s que participen en el projecte.

Després de quatre mesos de formació, els joves participan­ts del programa INSERsport es troben ara realitzant les pràctiques i en un mes ja estaran dins el món laboral. És per això que s’han organitzat aquestes conferènci­es amb l’objectiu que aquests joves coneguin aspectes legals del món laboral i fiscal, com els tipus de contractes, els convenis col·lectius, les prestacion­s de la Seguretat Social, la vulneració dels drets fonamental­s, impostos, les rendes, el règim d’autònom, etc.

Mitjançant el programa INSERsport, els joves en risc d’exclusió social aprenen un esport, adquireixe­n hàbits saludables, obtenen un certificat federatiu que els permet treballar de monitors i àrbitres i són contractat­s per a una primera feina relacionad­a amb el que han estudiat. Amb aquest programa incentivem que aquesta primera feina sigui un pont amb altres feines i, sobretot, amb l’ampliació dels estudis

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain