Mundo Deportivo (Barcelona)

“UN MUNDIAL ÉS L’APARADOR DE CATALUNYA AL MÓN”

-

El proper mes de novembre se celebra a Balaguer el Mundial femení de futbol sala, amb la participac­ió de la selecció catalana, juntament amb altres 11 seleccions internacio­nals. D’aquest Mundial i de l’actualitat del futbol sala català ens parla el president de la Federació Catalana de Futbol Sala, Daniel Vives.

Quina valoració feu d’aquesta temporada que tot just acaba de finalitzar?

Aquesta temporada ha sigut una mica complicada perquè hem hagut de marcar les bases i els fonaments del funcioname­nt futur de la federació. Hi havia moltes coses que no estaven ben estructura­des i hem hagut de prendre decisions una mica difícils.

I a nivell esportiu?

A nivell esportiu estem contents dels resultats que va tenir la selecció cadet al Mundial de Paraguai al juliol del 2016. Van arribar a quarts de final i estem molt orgullosos del nivell dels nostres jugadors i del nivell de treball que es fa des dels clubs i per part dels tècnics.

Ara ja és moment de pensar en la propera temporada. Quins canvis s’introduira­n respecte a aquesta campanya?

Aquesta temporada ja hem introduït alguns canvis, com el pagament arbitral via transferèn­cia. També hem presentat una mica el que serà la nova web de la federació, on tot serà més àgil i els jugadors podran consultar totes les estadístiq­ues a través d’aplicacion­s mòbils. A banda d’això, de cara a la propera temporada la Federació Catalana de Futbol Sala tindrà més força dins la Federació Europea de Futbol Sala, agafarem un pes més específic i com a país ens podem sentir prou orgullosos.

El proper mes de novembre se celebra a Balaguer el Mundial femení. Què n’espereu d’aquest Mundial?

El que esperem és la consolidac­ió de la tasca que estem fent des de la junta directiva de la Federació Catalana de Futbol Sala. Un Mundial és l’aparador de Catalunya al món i ens hi hem de ficar amb els cinc sentits perquè la imatge de Catalunya sigui la que volem transmetre tant a nivell organitzat­iu com a nivell competitiu. Volem que quan finalitzi aquesta competició tothom se’n recordi del Mundial que es va fer aquí a Catalunya.

El 2008 la selecció catalana ja va aixecar el títol a Reus. Veu aquesta generació amb possibilit­ats de fer el mateix?

El Campionat de Reus va ser un campionat fantàstic. Aquest any tindrem més dificultat­s per poder competir pel campionat; si arribem a semifinals ens podem sentir força orgullosos.

Estan ja confirmade­s les seleccions que hi participar­an, en aquest Mundial?

Pràcticame­nt sí. Pot ballar alguna, però les 12 seleccions que hi participar­an ja són pràcticame­nt segures. Hi seran Catalunya, França, Rússia, República Txeca, Veneçuela, Colòmbia, Paraguai, Estats Units, Brasil, Marroc, Taiwan i Austràlia. Estem a l’espera si Veneçuela finalment vindrà per problemes interns al seu país, però en principi aquestes serien les 12 seleccions participan­ts.

Quins creu que seran els rivals a batre?

Sense cap mena de dubte, Colòmbia i Brasil. Colòmbia és l’actual campiona del món i, si manté el mateix bloc que quan es va disputar el campionat a Colòmbia, té una molt bona selecció. A la selecció de Brasil ja l’hem vist i també tenen molt bones jugadores.

Com veu el nivell de la selecció catalana internacio­nalment, tant la masculina com la femenina?

Catalunya té un potencial molt gran de jugadors i jugadores per competir per qualsevol Mundial. A dia d’avui en categoria masculina la selecció catalana està entre les 11 millors seleccions del món, i en categoria femenina la selecció catalana està la segona o tercera d’Europa i entre les sis primeres a nivell mundial.

Amb quants clubs i llicències compteu actualment?

A la nostra federació comptem actualment amb 4.000 llicències i uns 140 clubs.

Fa unes setmanes es va fer una representa­ció de la campanya ‘Així jugo’ en una competició de la vostra federació. Quina valoració feu d’aquesta campanya que té com a objectiu conscienci­ar sobre els valors de l’esport?

Aquestes campanyes són vitals perquè ajuden a tenir una cultura d’educació. Nosaltres com a federació no tenim el pressupost necessari per poder invertir en aquestes campanyes; per això agraïm molt que la UFEC ens hagi fet partícips d’aquesta campanya. Som una federació petitamitj­ana i necessitem d’aquestes ajudes per conscienci­ar la gent que això és un hobby i que es tracta de passar-s’ho bé. Com ja vaig manifestar al president de la UFEC, Gerard Esteva, agraïm molt que hagués contactat amb nosaltres, perquè també ens feia falta poder transmetre aquests valors.

“Volem que quan finalitzi el Mundial femení de Balaguer, tothom se’n recordi d’aquesta competició que es va fer aquí a Catalunya” “Catalunya té un potencial molt gran de jugadors i jugadores per lluitar per qualsevol Mundial”

Quins són els reptes més immediats de la Federació Catalana de Futbol Sala?

A nivell esportiu el repte més immediat és el Mundial femení que es disputarà al novembre a Balaguer. I després, l’any que ve és el Mundial sub 20 de Colòmbia, del qual es disputa el torneig classifica­tori el proper mes de desembre

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain