Mundo Deportivo (Barcelona)

Un programa de reforç de la tradició educativa

-

El Camprodon ja era un club aspirant a figurar entre els elegits per la Federació Catalana de Futbol per al programa +KESPORT !. La seva vocació formativa des de fa anys i la seva manifesta sensibilit­at amb el valor educaciona­l del futbol configurav­en un escenari ideal perquè aquest programa tingués una extraordin­ària acollida i un retorn pedagògic notable i molt satisfacto­ri. Així ho admet i explica el mateix Coach de la zona, Nelson Raviña: “Ha estat molt fàcil treballar amb els coordinado­rs i entrenador­s perquè han cregut en aquesta metodologi­a. Aquí ja tenien la seva pròpia escola de valors i per tant el retorn ha estat molt positiu”, diu.

Per a Marc Casablanca, un dels entrenador­s, la principal novetat és la possibilit­at de treballar les habilitats per a la vida propostes pel programa i el reforç dels valors dins de la dinàmica de l’entrenamen­t i del procés de treball. “Les activitats realitzade­s han tingut un impacte en la seva formació i s’ha traduït en millores tant en el seu propi coneixemen­t com en la integració d’aquests valors”, afirma.

Ho resumeix també en un context d’avenços i progressió de l’horitzó pedagògic d’aquest club del Ripollès el coordinado­r tècnic David Martí: “El futbol és una eina bàsica perquè els nens i nenes practiquin un esport i al mateix temps puguin incorporar al seu creixement la integració dels valors”, en definitiva d’aquestes altres coses que l’esport fomenta a nivell de relacions individual­s, col•lectives i d’una millor comprensió del món que els envolta. Els entrenamen­ts els serveixen per tenir un rendiment personal positiu en el seu entorn familiar i escolar. El president del club és Joan Busquets al capdavant d’una junta que lluita per tirar endavant aquests vuit equips de pedrera que, sota l’epígraf de la Fundació Esportiva Camprodon, llueixen l’escut d’aquesta entitat que a més d’ensenyar a jugar a futbol compleix amb una funció social de primera necessitat

 ??  ?? Per a aquest club del Ripollès els valors ja eren una pauta imprescind­ible en la formació
Per a aquest club del Ripollès els valors ja eren una pauta imprescind­ible en la formació
 ??  ?? El programa + KESPORT! ha tingut un impacte positiu
El programa + KESPORT! ha tingut un impacte positiu

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain