Mundo Deportivo (Barcelona)

Els patinadors catalans guanyen cinc de les vuit medalles de la selecció espanyola a Roana (Itàlia)

Tercera corona europea consecutiv­a per a Mònica Gimeno i primera per a Pere Marsinyach

-

Els patinadors catalans van brillar al Campionat d’Europa de patinatge artístic sobre rodes celebrat a la ciutat italiana de Roana, on es van penjar cinc de les vuit medalles que va assolir la selecció espanyola, quatre d’elles d’or, amb protagonis­me especial per a Mònica Gimeno, que va guanyar el seu cinquè títol en categoria sènior femenina, el tercer consecutiu, i Pere Marsinyach, que es va estrenar en la masculina.

L’osonenca del CP Mollerussa-Pla d’Urgell Mònica Gimeno, que la setmana anterior s’havia adjudicat la medalla de plata als Jocs Mundials per a esports no olímpics celebrats a Wroclaw (Polònia), va guanyar el seu cinquè títol europeu amb gran autoritat. La deu vegades campiona d’Espanya i expatinado­ra de gel, que ja era primera després del programa curt, va brodar la seva actuació al disc llarg i va acabar assolint la seva tercera medalla d’or per davant de les italianes Michela Cima i Francesca Neri.

Pere Marsinyach, del Foment Cardoní, per la seva banda, també va confirmar el primer lloc del programa curt amb una brillant actuació en el llarg que li va donar el seu primer títol de campió d’Europa per davant de l’italià Marco Giuseppe Giustino i el francès Pierre Meriel.

Amb aquestes dues medalles d’or, el patinatge artístic català en va sumar cinc de les vuit que va obtenir la selecció espanyola a l’Europeu de Roana, ja que Eloi Canals (APA Alt Maresme) es va proclamar campió d’Europa en categoria Júnior masculina, Clàudia Aguado (CPA Ripollet) va guanyar l’or en la combinada Cadet i Pau Garcia (CP Parets), la plata en el lliure masculí juvenil. L’or de la gallega Nadia Iglesias en categoria Júnior i el càntabre Héctor Díez en Cadet i el bronze del madrileny Jorge Canales en categoria Juvenil van completar les medalles de l’equip espanyol.

Al marge dels cinc que van pujar al podi, a l’Europeu de Roana van competir uns altres cinc patinadors catalans amb bones classifica­cions: en categoria Sènior Noemi Isla i Grace Tara Lloret van ser cinquena i setena respectiva­ment en el lliure femení, Llorenç Álvarez i Kevin Bordas cinquè i sisè en el lliure masculí, i Marina Gibaja, novena en Solo Dance.

Gemma Bargalló i Ot Dalmau van ser sisè i setè en cadets, Sira Bella i Pau Garcia, quarts en parelles de la mateixa categoria, Anna Rabassa, sisena en Juvenil i Judit Canalejo i Biel Jané, quarts en parelles de la mateixa categoria

 ??  ?? Mònica Gimeno ha aconseguit la tercera corona europea consecutiv­a
Mònica Gimeno ha aconseguit la tercera corona europea consecutiv­a

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain