Mundo Deportivo (Barcelona)

Una trentena de medalles, balanç de l’actuació catalana als Campionats d’Espanya d’enguany

-

Fins a 31 medalles són les que han aconseguit penjarse aquesta temporada els judokes catalans en els quatre Campionats d’Espanya disputats. D’aquesta trentena de metalls, 13 són de bronze, 7 d’argent i 11, d’or. En comparació amb la temporada anterior, és una medalla menys, tot i que en el 20152016 se’n van aconseguir 17 de bronze, 5 d’argent i 10 d’or.

El Campionat d’Espanya Júnior va ser el primer a celebrar-se, al mes de març. De Madrid, la delegació liderada per Marc Esbrí i Òscar Gispert va tornar amb els bronzes de Pol Menchaca, Jep Custodio, Javier Cabello, Marina Garriga i Elena Gassull; la plata de Jazmín Arjona i amb els ors de Marta Antón, Patrícia Torres, Ilia Khabuliani i Vasyl Sampan. Un total de 10 medalles, dues més que en l’anterior edició i una segona posició en el medaller general, fet que els caps d’expedició van considerar que “referma Catalunya com una de les primeres potències a nivell espanyol, amb un equip molt competitiu”.

Eric Peña, Carla Ubasart, Teimuraz Khachidze i Noèlia González es van proclamar Subcampion­s d’Espanya en el Nacional Absolut celebrat durant el mes de maig. La resta de resultats van ser els dos tercers llocs de Mireia Lapuerta i Carlos Platier. 6 podis per als judokes de casa que van significar una lleugera millora respecte als 4 bronzes del 2015-2016, però un cop més encara sense cap or.

Quant a la categoria cadet, 4 ors, 1 plata i 4 bronzes van ser el botí de l’equip sota la responsabi­litat de Carles Figueres i Noèlia González, mentre que l’any anterior se n’havien aconseguit 4 d’or, 1 d’argent i 5 de bronze. En aquesta edició, que va tenir lloc a València, Pol López, Ai Tsunoda, Paula Roset i Maxime Le Monze es van coronar campions; Marina Garriga, subcampion­a; i Marc Garcia, Sebastián Carpintero, Aina Cornellà i Ana Garcia van acabar al tercer graó del podi.

Els primers llocs de Marc Bechdeju, Kindi Ba i Aira Lazaro; juntament amb la plata d’Antoine Le Monze i els bronzes de Valle González i Paula Cid són les 6 medalles que en fan 31, que va sumar l’expedició infantil amb Santi Martínez i Veronica Pujalte al capdavant. En el sub-15 de l’any passat s’havien aconseguit 10 medalles (2 d’or, 2 de plata i 6 de bronze). Aquestes darreres medalles posen punt i final a una temporada en la qual el nombre de medalles s’ha mantingut per la línia de les 30.

Des de la federació, el director esportiu Jordi Yuste valora molt positivame­nt la temporada que han fet les seleccions catalanes, “els resultats demostren que el judo català està apujant el nivell i els nostres equips s’estan consolidan­t com a punters a nivell espanyol, especialme­nt el júnior i el cadet”, ha comentat Yuste.

“Un any més ens hem quedat sense l’or en categoria absoluta, a nivell masculí ens hem de remuntar al de Maurici Casasayas al 2010; mentre que en fèmines va ser Laia Talarn qui va penjar-se els darrers, al 2015 i 2014. L’or en un campionat d’Espanya absolut és un dels objectius que tenim marcats”, afegia.

Per sobre de tot, però, el director esportiu es mostrava optimista de cara a una temporada en què la Federació preveu tirar endavant un nou projecte esportiu introduït per la nova Junta Directiva presidida, una legislatur­a més, per Fermín Parra

 ??  ?? L’equip júnior és el que més medalles s’ha penjat.
L’equip júnior és el que més medalles s’ha penjat.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain