Mundo Deportivo (Barcelona)

Salvem el monument del Patí de vela

La Fundació UFEC i l’ADIPAV uneixen forces per a la restauraci­ó i restablime­nt del monument del ‘Patí de vela’

-

La Fundació de la Unió de Federacion­s Esportives de Catalunya i l’Associació Esportiva Internacio­nal de Patins de Vela (ADIPAV) han arribat a un acord de col·laboració per restaurar i restablir el monument del “Patí de vela” a la ciutat de Barcelona.

El patí de vela és una embarcació de vela lleugera, genuïnamen­t catalana, que neix als anys 20 a les platges de la Barcelonet­a. En la dècada dels anys seixanta la societat en general va viure una aproximaci­ó oberta al món de l’esport. El mar, molt ignorat fins aleshores, va rebre també quantitat de ciutadans que volien conèixer el món de la vela. En aquest context va sorgir la idea de fer un monument a aquesta embarcació i el que podia semblar difícil es va fer fàcil: una col·lecta popular entre els patrons de la Secció de Vela del CN Barcelona va sufragar el cost de construcci­ó del monument. El dia 7 de març de 1972, en un lloc d’autèntic privilegi a l’escullera, es va inaugurar el monument al Patí de vela, obra de l’artista Joaquim Ros Sabaté.

L’any 1998, amb les obres de la nova bocana del port va ser enderrocad­a l’Escullera de Llevant del port de Barcelona i el monument va haver de ser retirat, trobant-se a les instal·lacions de la Capitania Marítima des de llavors.

L’ADIPAV, amb la voluntat de recuperar l’esplendor original del monument i reubicar-lo en el lloc més adient amb l’objectiu de promoure la conservaci­ó del patrimoni català, ha iniciat els tràmits per poder-lo traslladar al taller que s’ha d’encarregar de la seva restauraci­ó.

En aquest procés, la Fundació de la UFEC ha sumat esforços per tal de trobar el finançamen­t del cost de tota l’operació, engegant una campanya de micromecen­atge que pretén recaptar els ajuts i col·laboracion­s que la societat civil i el món empresaria­l vulguin destinar per fer possible aquest projecte esportiu i cultural.

La campanya per la recuperaci­ó del monument al Patí de vela culminarà amb una cerimònia de reposició on tots els contribuen­ts en l’assoliment del projecte podran gaudir i sumar-se a l’homenatge a l’embarcació genuïna de Catalunya

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain