Mundo Deportivo (Barcelona)

La formació federativa obté el reconeixem­ent definitiu

El TC avala que els tècnics federatius puguin inscriure’s al ROPEC

-

Des del 2008, quan es va aprovar la llei de l’exercici de les profession­s de l’esport, deixant fora de la normativa el col·lectiu de tècnics federatius, el sector esportiu ha reivindica­t reiteradam­ent el dret d’aquests profession­als a poder treballar a Catalunya. En aquest sentit, el 2015, mitjançant acord majoritari dels grups del Parlament i després d’una gran mobilitzac­ió de tècnics i federacion­s, es va acordar la modificaci­ó d’aquesta llei perquè els profession­als formats a les federacion­s poguessin inscriure’s al Registre Oficial de Profession­als de l’Esport de Catalunya (ROPEC). Tanmateix, aquesta modificaci­ó, juntament amb altres articles de la normativa, va ser impugnada mesos més tard pel Govern de l’Estat davant del Tribunal Constituci­onal.

Avui, un any després d’aquell recurs, el Tribunal s’ha pronunciat desestiman­t el recurs d’inconstitu­cionalitat sobre la normativa que afecta els tècnics de les federacion­s catalanes, avalant així que puguin treballar en igualtat de condicions amb la resta de profession­als de l’esport a Catalunya.

Sembla, per fi, que ara sí, és el punt final a molts anys de reivindica­cions i demandes del sector per al reconeixem­ent de la profession­alitat i l’excel·lència dels tècnics formats en les escoles federative­s, bressol de l’èxit del nostre sistema esportiu

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain