Mundo Deportivo (Barcelona)

Derbi de Champions?

- Ernest BENACH @ebenach

El panorama global del país està ben enredat. El Parlament ha aprovat una llei de Referèndum i el govern ha convocat la ciutadania a votar el proper 1 d’octubre. Què passarà després? Ningú ho sap, absolutame­nt ningú. Pot ser un procés ràpid o lent i que s’allargui per anys. Fins i tot pot ser que s’acabi el mes que ve. I aquí no s’hi val confondre els desitjos amb el que realment pugui passar.

Dit això, un dels temes d’especulaci­ó és què passarà amb els equips catalans que juguen a les lligues espanyoles. Futbol, bàsquet, handbol, hoquei, etc. I no només el Barça hi juga. També l’Espanyol, el Girona, el Reus, el Nàstic, la Penya, el Granollers,... la llista és molt llarga. Per tant no podem reduir el problema només a un club per molt gran i important que aquest sigui, tot i que això ja obri portades dels diaris esportius de Madrid.

En el supòsit que passés alguna cosa, és a dir que efectivame­nt Catalunya esdevingué­s Estat i per tant tingués una altra estructura esportiva, és obvi que a tots nivells i més tard o més d’hora, s’hauria de començar un procés de negociació per aclarir infinitat de temes. Des del repartimen­t del deute als drets sobre nacionalit­at, aranzels, infraestru­ctures i molts temes més. També pel que fa a les competicio­ns esportives, és clar. I el sentit comú apunta que caldria establir relacions de bon veïnatge.

Jo no sé què passarà. No en tinc ni idea. L’única cosa que puc assegurar amb tota la convicció és que ningú pot afirmar que els equips catalans no jugaran a les lligues espanyoles, ni que només hi haurà lligues catalanes independen­ts de les d’Espanya. Ara això només són arguments a favor del no, o també del sí, és clar. Però no passen de pures hipòtesis. Tanmateix caldria que els qui tinguin responsabi­litats comencin a plantejar escenaris possibles i a buscar solucions als problemes que segur n’hi haurà. Mentrestan­t ‘keep calm’, i encara que no sigui de Champions, és bo que puguem gaudir d’un derbi, futbol en pura essència

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain