Mundo Deportivo (Barcelona)

El Ciutat de Barcelona reuneix un bon ramell de figures

Un any més, el velòdrom de Barcelona era l’escenari del Trofeu Internacio­nal Ciutat de Barcelona, cinquena edició del Memorial Miquel Poblet

-

La primera instal·lació dels Jocs Olímpics va ser l’escenari d’una competició que va reunir una gran nòmina de pistards, arribant fins als 75 participan­ts de països com Itàlia, Portugal, Finlàndia, Anglaterra o Alemanya, així com els millors pistards de l’estat espanyol, on sobresorti­en dos noms propis, l’olímpica Helena Casas i el campió del món de scratx, Sebastià Mora.

Per a Casas, “poder competir a casa és un luxe; sempre estem voltant pel món i, amb les poques competicio­ns que hi ha al país, poderho fer a Barcelona, a casa, envoltats de la família, amics i la gent que ens dona suport”. El TICB serveix per puntuar i classifica­r per a la Copa del Món, sent una prova important perquè dona molts punts per al rànquing.

Fins fa poc, el màxim objectiu de la ciclista—ja assolit— eren els Jocs de Rio; per a aquest any té en el punt de mira “l’europeu de Berlín del mes vinent, la Copa del Món i arribar bé als Mundials, amb l’objectiu de classifica­r-nos per a Tòquio 2020”.

Casas és, en certa manera, el relleu dels grans campions de ciclisme de pista que hem tingut a casa nostra en els darrers anys, medalliste­s en Jocs Olímpics d’Atlanta i Atenes; i Helena és, segurament, qui està més a prop d’aconseguir una medalla olímpica o en algun campionat del món en els propers anys.

“Però també hi ha molta base, molta gent jove que està pujant amb força, però que han de madurar. En pista, arribar a l’elit costa moltíssim”,

Xavier Ràfols (director tècnic FCC): “Hi ha molta gent jove que està pujant amb força, però que han de madurar. En pista, arribar a l’elit costa moltíssim”

assegura Xavier Ràfols, director tècnic de la Federació Catalana de Ciclisme.

Pel que fa a Mora, el ciclista feia dos anys que no acudia a la cita barcelonin­a, i en l’edició d’enguany ha tornat per “provar la nova fusta”, i no va voler deixar l’oportunita­t d’agrair “els organitzad­ors la tasca que fan perquè Barcelona tingui una cursa internacio­nal d’aquestes caracterís­tiques”. El gran campió cada vegada nota més l’alè dels més joves, “a cada atac noto que em segueixen més” però entoma el repte amb la competitiv­itat que el caracterit­za: “tots volem guanyar; tant per a mi córrer amb ells i com per a ells córrer amb mi, és una satisfacci­ó competir junts”.

Finalment, Casas va finalitzar segona per darrere de Miriam Welke, campiona olímpica a Londres, mentre que Sebastià Mora es va imposar en scratx.

Un cop més, vint-i-cinc anys després dels Jocs, el velòdrom barceloní va viure una jornada de ciclisme de qualitat

 ?? FOTO: UFEC ?? El velòdrom barceloní d’Horta va viure una jornada de ciclisme en pista de qualitat
FOTO: UFEC El velòdrom barceloní d’Horta va viure una jornada de ciclisme en pista de qualitat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain