Mundo Deportivo (Barcelona)

El medallista paralímpic Jaume Llambí juga el seu darrer partit amb la selecció catalana

Pilatus Dragons guanya el 24è Trofeu Internacio­nal Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes

-

Aquest cap de setmana del 15 al 17 de setembre s’ha disputat el 24è Trofeu Internacio­nal Ciutat de Barcelona de bàsquet en cadira de rodes masculí i 7è Memorial Joan Palau i Francàs a les instal·lacions del CEM de l’Espanya Industrial, amb victòria de l’equip Pilatus Dragons de Suïssa.

Dissabte es va disputar la primera fase del torneig en què tots els equips es van enfrontar entre ells i on es va començar a veure la superiorit­at de l’equip suís que va guanyar tots els partits disputats amb superiorit­at. El partit clau de la jornada va enfrontar el Leonards Guyenne Bordeaux contra el Meylan Grenoble on l’equip de Burdeus va guanyar per 60 a 47 accedint d’aquesta manera a la gran final de diumenge.

Diumenge es van jugar els partits finals amb victòria de Meylan Grenoble sobre la selecció catalana per 47 a 38 aconseguin­t d’aquesta manera la tercera posició del Trofeu en el que va ser el darrer partit de l’esportista i medallista paralímpic Jaume Llambí. La Federació li va retre un petit homenatge en l’acte d’entrega de medalles del Trofeu, “sempre he volgut retirar-me aquí a Catalunya, i jugar aquest Trofeu amb la selecció catalana era la millor manera en què podia fer-ho, hem de deixar pas a noves generacion­s que, per cert, ho estan fent força bé” va dir Jaume, després de rebre el merescut homenatge.

Jaume Llambí, medallista de plata als Jocs Paralímpic­s de Rio 2016, suma 196 internacio­nalitats amb la selecció espanyola. Als darrers 20 anys ha jugat al Fundosa ONCE (actualment­e CD Ilunion) on ha guanyat 13 lligues, 13 copes del Rei i 2 copes d’Europa, sens dubte un gran palmarès per a un jugador referent del bàsquet en cadira de rodes català. A partir d’ara farà les funcions de segon entrenador del CD Ilunion.

Llambí entoma aquest repte agraït per la confiança que li ha dipositat la junta directiva, que li permetrà seguir “vinculat al bàsquet, una part molt important de la meva vida”. El canvi de pista a la banqueta “és sempre complicat, però arriba en el moment oportú”. L’ara tècnic haurà d’enfrontar-se amb la complicada situació d’haver de dirigir aquells jugadors que, fins fa poc més de dos mesos, eren els seus companys d’equip. “Amb respecte tot és fàcil”, apunta Llambí, conscient també que el seu tarannà com a jugador i el pes que tenia a l’equip l’ajudaran en la seva nova etapa.

En la gran final, Pilatus Dragons i Leonards Guyenne Bordeaux van disputar el partit amb més intensitat de joc i igualat del torneig en què al final es va imposar la major qualitat de l’equip suís amb un marcador final de 58 a 48

 ??  ?? Homenatge a Jaume Llambí en el que va ser el darrer partit de l’esportista paralímpic. La Federació li va retre un petit homenatge en l’acte d’entrega de medalles
Homenatge a Jaume Llambí en el que va ser el darrer partit de l’esportista paralímpic. La Federació li va retre un petit homenatge en l’acte d’entrega de medalles

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain