Mundo Deportivo (Barcelona)

Iniesta y Piqué

- @ebenach

Aningú se li escapa que vivim dies complexos a Catalunya, dies molt difícils. Sense entrar en la qüestió política, ja hi ha altres espais on analitzar-ho i parlar-ne abastament, sí que em vull aturar en les reaccions aquests dies de dos jugadors molt emblemàtic­s del Barça, Andrés Iniesta i Gerard Piqué. Van ser diversos els jugadors i exjugadors, i no només de futbol, que es van posicionar davant el referèndum. I, per descomptat, que cadascú és lliure de fer i dir el que millor li plagui, sempre amb una base de respecte i d’educació. Crec sinceramen­t, que la totalitat dels que s’han manifestat, així ho van fer.

Diumenge passat el Barça va jugar un partit molt estrany. Sentiments contraposa­ts i una decisió molt difícil de prendre, molt. Equivocar-se en aquests moments tan delicats pot ser dramàtic i tenir conseqüènc­ies nefastes per al club.

Del diumenge vull destacar tanmateix la reacció de Piqué. Com sempre valent i donant la cara. I sobre tot expressant uns sentiments que en aquells moments compartíem milions de catalans. És molt injust veure com se l’ha tractat a posteriori. Aquells que ho fan no han entès res de la situació que es va viure a Catalunya l’1 d’octubre, i no han entès res de com és i què defensa Piqué. Les llàgrimes de Piqué eren les meves llàgrimes perquè jo també vaig plorar. I no em fa cap vergonya confessar que vaig plorar d’emoció però també de ràbia i impotència. Les llàgrimes i l’actitud de Piqué van reconforta­r molta gent diumenge passat.

Com també ho va fer Iniesta . El capità, i símbol blaugrana, va posar seny, va demanar el que tothom reclama, aquí i arreu, diàleg. I amb la renovació alguns hem volgut entendre, en temps complicats, que Iniesta ens dóna un missatge d’esperança, absolutame­nt indispensa­ble en els temps que corren. Som feliços amb la renovació d’Iniesta, pel seu futbol i perquè és una excel•lent persona. Per cert, després de les moltes crítiques que hi va haver fa pocs dies davant el temor de la no renovació del capità, ara potser estaria bé felicitar algú perquè Iniesta serà sempre nostre

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain