Mundo Deportivo (Barcelona)

Calafat posa el colofó a una temporada espectacul­ar

El circuit de Calafat va ser seu, el cap de setmana passat, de la darrera cursa de la temporada de la Copa Catalana de Promoveloc­itat, el Campionat de Catalunya de Velocitat Clàssiques i el Campionat del Mediterran­i de Velocitat

-

Més d’una vuitantena de pilots van omplir les instal·lacions del traçat de l’Ametlla de Mar, on l’activitat motociclis­ta va ser frenètica tant dissabte, amb la celebració dels entrenamen­ts, com diumenge, en què van disputar-se fins a vuit curses carregades d’emoció.

Guillem Erill es va proclamar campió del Mediterran­i de Velocitat en la categoria Copa Honda CBR 300R. El pilot barceloní arribava a l’última cursa de la temporada tres punts per sota del líder, el francès Ludovic Cauchi. Malgrat la pressió, Erill va imposar-se en totes dues curses, relegant el francès a la segona posició. Després de quatre anys participan­t en la Copa Honda, primer en la 250, i actualment en la 300, Guillem Erill ha sumat el primer títol de la seva carrera esportiva. L’altra cara de la moneda va ser la derrota de Ludovic Cauchi, el qual ha sumat un agredolç subcampion­at.

Amb el títol de la Copa Rieju a la butxaca, Nil Roig va tornar a pujar a l’esglaó més alt del podi en la darrera cursa de la temporada al circuit de Calafat. Roig es va imposar en la segona cursa del dia, mentre que Daniel Mogeda va ser el més ràpid en la primera. Mogeda, subcampió de la categoria, va pujar al segon esglaó del podi, mentre que Marc Vich va fer tercer, completant d’aquesta manera una segona meitat de temporada espectacul­ar.

Pel que fa a les dues categories de la Copa Catalana de Promoveloc­itat que restaven per resoldre’s, la PromoRacc1 4 Temps i la PromoRacc1 2 Temps, ja tenen campió: Òscar Núñez i Blai Trias.

Blai Trias tenia una missió certament complicada, ja que afrontava la darrera cursa de la temporada a 13 punts del líder provisiona­l, Joel Estéban. Després d’aconseguir els millors resultats en els entrenamen­ts, Trias va demostrar sobre l’asfalt que tenia les idees molt clares: vèncer i proclamar-se campió; i així va ser. En canvi, Joel Estéban, subcampió de la categoria, diumenge no va tenir el seu dia, i no va passar de la tercera posició del podi, això sí, després d’haver lluitat pel títol fins a l’última cursa de la temporada. D’altra banda, Georges Planques va completar la segona posició del podi de Calafat.

Òscar Núñez es va proclamar campió de la categoria PromoRacc1 4 Temps. El pilot del Prat va sumar els punts necessaris per convertir-se en el nou rei de la velocitat, consolidan­t-se com una de les grans promeses de la velocitat catalana. Carregat d’energia positiva, Núñez va superar el seu gran rival d’aquesta temporada, Valentín Perrone.

L’altre protagonis­ta de la categoria PromoRacc1 4 Temps va ser Anwar Assouirite, que es va proclamar guanyador de la cursa de Calafat amb dues victòries molt solvents.

Amb la categoria PromoRac2 4 Temps resolt a favor de Pol Solà, Leandro Quintans va ser el pilot més ràpid en l’última cursa de la temporada. Uriel Hidalgo i Yvonne Cerpa van completar les posicions de podi de Calafat. Precisamen­t, la pilot de Castelldef­els, Yvonne Cerpa, també es va proclamar campiona de la categoria Fèmines.

Finalment, en la categoria Promo2 2 Temps, Ivan Uceda va aconseguir una nova victòria, tot i haver-se proclamat campió de la categoria fa unes setmanes. Pau Alsina i Òscar Moreno van acompanyar-lo al podi