Mundo Deportivo (Barcelona)

Maite Fandos, a la jornada: “L’esport com a eina terapèutic­a i d’inclusió en drogodepen­dències”

-

La diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos, va participar aquest dimecres, 22 de novembre, a la cloenda de la jornada: L’esport com a eina terapèutic­a i d’inclusió en drogodepen­dències, que va tenir lloc a l’Auditori FIATC de Barcelona.

Durant la seva intervenci­ó, Maite Fandos va subratllar com «l’esport és una eina a la vegada preventiva, terapèutic­a i d’inclusió en molts col·lectius, perquè és una activitat física, però també relacional». I va afegir com «des de la corporació es col·labora amb diferents entitats socials per a la promoció de l’esport com a eina terapèutic­a».

En aquest sentit, la diputada d’esports va posar en valor l’esport com a eina complement­ària a altres intervenci­ons, facilitant la rehabilita­ció integral, i com l’esport permet fer créixer la resiliènci­a de les persones i oferir una sortida per

KICK-BOXING a l’estrès i l’ansietat, i consolidar un estil de vida saludable. Cal destacar, com les entitats esportives i federacion­s tenen un paper molt actiu coma a eina d’inclusió, ja que ofereixen activitats integrador­es, adaptades i inclusives, reforçant el valor social de l’esport.

En la jornada també va intervenir Gerard Esteva, president de la UFEC, que va exposar als assistents els diferents projectes que des de l’entitat, conjuntame­nt amb les federacion­s, es duen a terme per millorar la vida de joves de col·lectius vulnerable­s, com INSERsport, programa que incideix sobre la formació esportiva, la inserció laboral i els hàbits saludables de joves en risc d’exclusió.

En la cloenda va participar també Felisa Pérez, presidenta de la Fed. Catalana de Drogodepen­dència

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain