Mundo Deportivo (Barcelona)

I que sigui per molts anys!

- Ernest BENACH @ebenach

El millor jugador de la història es queda a la casa que l’ha vist créixer, que l’ha fet gran, que l’ha mimat i que l’ha gaudit com ningú. És una gran notícia per al barcelonis­me la renovació de Messi, ara sí, formalment oficialitz­ada.

No deixa de ser curiós aquest costum malsà que tenim de sempre posar en dubte el que poden, el que han de ser bones notícies. Messi, de fet, ja estava renovat, tal i com s’ha dit pel dret i pel revés. Però els dubtes s’escampaven com una boira espessa i fosca per damunt dels nostres caps i de manera permanent. Els missatges, alguns d’apocalípti­cs, que l’1 de gener quedaria lliure, i a partir d’aquí les mil i una especulaci­ons conseqüent­s, han fet mal en algun sector del barcelonis­me. Per sort no han fet forat, i tot ha tornat a la més absoluta normalitat amb la signatura i la foto (li hauria posat un adjectiu al davant però me l’estalvio) del crac amb el president. I la clàusula de rescissió puja fins als 700 milions d’euros, tot i que la millor clàusula acaba sent l’actitud del jugador i el seu compromís amb el club. L’expressió explicita que vol acabar la seva carrera aquí és gairebé més important que la xifra econòmica. Una quantitat de diners, per escandalos­a que sigui, sempre hi pot haver algun boig que estigui disposat a pagar-la. La voluntat explícita de quedar-te en un lloc on ets feliç i on fas el que més t’agrada, ets reconegut i valorat, no és fàcil d’aconseguir.

Podem estar contents i feliços que l’autèntic número 1 segueixi sent la icona principal del Barça per uns quants anys més. Messi ha madurat com a jugador i com a persona, i és fonamental que allò que l’envolta, al camp, a la banqueta, a la directiva, a l’entorn i entre els aficionats serveixi per arrodonir una de les carreres més brillants, sinó la més brillant, de qualsevol jugador en la història del futbol mundial. Que sigui per molts anys, i que la seva felicitat sigui la millor garantia per a la nostra felicitat

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain