Mundo Deportivo (Barcelona)

Un Mundial molt especial per a Catalunya, el futsal i l’esport femení

La selecció obté un 5è lloc que la situa al capdavant de quatre dels cinc continents del planeta

-

Del 19 al 25 de novembre s’ha disputat a la ciutat de Balaguer el 3r Mundial de Futsal femení amb 12 seleccions. En la 1a jornada del 19 de novembre, Catalunya, enquadrada en el grup B, s’enfrontava a França. Ràpidament l’equip català va marcar el ritme del partit i va trobar el gol en les primeres jugades mitjançant una bona passada de Susana Mallén que enviaria al fons de la xarxa Karlota Planas. El 2-0 el faria la mateixa Susana Mallén a la sortida d’un llançament de cantonada. En una jugada aïllada, però, França aconseguir­ia anotar el 2-1 just abans d’arribar al descans. A la represa, l’equip francès tindria l’encert de trobar el gol novament només sortir a pista, tot establint un empat a 2 que feia canviar el partit. Ara, el partit estava molt més obert amb ocasions per a tots dos equips. L’actuació espectacul­ar de la portera catalana Laia Peries impedia a les franceses aconseguir més gols i quan tot semblava encaminat a l’empat, l’Anna Herrando feia el 3-2 a la sortida d’un nou córner quan tan sols faltava 1 minut per a la fi del partit. El pavelló va embogir amb la primera victòria de la selecció catalana en aquest mundial.

En la 2a jornada del dilluns 20, Catalunya havia de jugar el partit davant Argentina amb el repte d’intentar fer un bon partit per tal d’aconseguir una classifica­ció per a 1/4 de final evitant trobar-se amb Brasil. Però la selecció argentina, guiada per la qui finalment seria escollida millor jugadora del Mundial, Anita Ontiveros, va imposar un ritme de vertigen i van saber ampliar el marcador de manera contundent. Catalunya, que poc va poder fer per contrarest­ar les argentines tal i com ho reflecteix el 1-6 final. En la 3a jornada, Argentina guanyaria 8 a 1 a França i es materialit­zava així la classifica­ció per a 1/4 de final per a la selecció catalana davant la totpoderos­a Brasil.

En els 1/4 de final davant Brasil, novament un mal inici català sumat al nivell ofert per les brasileres faria arribar amb un 0-3 al descans i en el’1-7 final (gol de Karlota Planas) totalment inqüestion­able. El Mundial per a Catalunya es quedava sense opcions més enllà de la lluita pel 5è lloc. Posició amb un alt preu simbòlic per a la resta de països per lluitar per ser la millor selecció no sud-americana del campionat. En el primer partit es jugaria contra els EUA i novament un mal inici de partit condemnari­a la selecció catalana a jugar amb un marcador advers de 0-3. Abans del descans, però, Alma Cruz faria el 1-3. A la represa, les catalanes es farien amb el control del partit i aconseguir­ien empatar a 3, amb dos gols d’Elba Unzue (primer partit recuperada).

Quan tot semblava més de cara per a les catalanes un nou gol de les americanes feia el 4-3 i un cop massa dur per a les aspiracion­s locals. Però Karlota Planas empatava novament el partit i ens abocava a una pròrroga d’infart. En acabar-se el temps afegit el marcador no havia patit modificaci­ons i s’havia de resoldre a la tanda de penals. Laia Peries novament es convertia en protagonis­ta aturant 2 dels 3 penals llançats pels EUA. Karlota Planas i Anna Herrando anotaven els seus llançament­s i Catalunya seguia viva en la lluita pel 5è lloc.

En l’últim partit davant Itàlia estava en joc aquesta 5a posició amb alt premi simbòlic i a més, estava en joc el ceptre europeu, amb l’objectiu de ser el primer país europeu classifica­t en aquest mundial. Catalunya va dominar clarament el partit sense l’encert d’obrir el marcador, tot i les infinites ocasions de gol de què va disposar. No seria fins a les acaballes del partit que Elba Unzue i Anna Herrando farien el 2-0 amb què es guanyaria a les italianes i es tancaria el Mundial per a Catalunya amb aquesta 5a posició

El futbol sala, l’esport femení, la selecció catalana i la ciutat de Balaguer han viscut una setmana d’èxit organitzat­iu i esportiu que els ha fet guanyar un prestigi totalment merescut

 ?? FOTO: SVETLANA AKIMOVA ?? Les jugadores de la selecció de Catalunya, celebrant la cinquena plaça a Balaguer
FOTO: SVETLANA AKIMOVA Les jugadores de la selecció de Catalunya, celebrant la cinquena plaça a Balaguer

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain