Mundo Deportivo (Barcelona)

Èxit de la festa de les seleccions catalanes solidària al Castell d’en Planes de Vic

-

La selecció nacional catalana absoluta femenina d’hoquei patins va guanyar per 4-3 i la masculina va perdre per 2-4 contra dues potents seleccions mundials reforçades amb jugadors catalans en el marc de la festa solidària Nadal Sobre Rodes Hockeymani­a, celebrada en benefici de la Fundació Amics Joan Petit Nens amb Càncer al Pavelló Castell d’en Planes de Vic.

Els dos partits de la festa, que va ser retransmes­a en directe per la Xarxa TV, van congregar uns 1.500 espectador­s a les graderies, que van deixar una recaptació de prop de 8.000 euros.

La victòria de la selecció femenina de Josep Maria Barberà va compensar la derrota de la masculina de Jordi Camps en els dos plats forts de la jornada, que va tenir també un torneig d’escoles amb la participac­ió de 16 equips, exhibicion­s de patinatge artístic tradiciona­l i en línia.

Per la selecció catalana van jugar Caterina Ortega i Patrícia Miret (CP Vilanova), Berta Busquets i Laura Puigdueta (Palau de Plegamans), Gemma Solé i Vanesa Garcia (Cerdanyola CH), Nara López (CP Voltregà), Yolanda Font (Sferic), Laia Castro (Girona CH) i Laia Salicrú (Reus Deportiu).

Per la selecció mundial, dirigida per Beto Borregan, ho van fer les alemanyes Maren Wichardt i Laura Larocca (Iserlohn), les xilenes Catalina Flores (CP Vilanova) i Pancha Puertas (Bigues i Riells), l’argentina Carolina Herrera (Sant Cugat), les asturianes Sara González Lolo i Marta González Piquero (CP Gijón) i Tasha Lee (CP Voltregà), i les catalanes Ester Tossar (CP Manlleu) i Laura Vicente (Palau de Plegamans):

Gran partit masculí

Abans, la selecció masculina havia començat guanyant la mundial amb un gol al minut dos, del davanter del Noia Martí Casas, però l’argentí Darío Giménez, del ICG Lleida Llista, va empatar a set del descans i el blaugrana Marc Gual va fer l’1-2 als sis de la represa després que Sergi Fernández li aturés una directa al mateix Darío Giménez.

El blaugrana Aitor Egurrola, que va jugar la segona part, li va aturar un penal a Gerard Pujol, però poc després va arribar el 2-2 en un potent xut d’un altre jugador del Noia, Sergi Aragonès.

A 14’30” del final es va produir una situació curiosa, i és que el blaugrana Sergi Fernández, que va defensar la porteria catalana a la segona part, li va aturar un penal al seu cunyat Enric Torner, jugador del Forte dei Marmi italià, encara que el torderenc es va venjar un minut després al marcar el 2-3, i el gallec Edu Lamas, a vuit del final, va fer el 2-4 en una brillant acció personal.

Per Catalunya van jugar Nil Roca, Sergi Aragonès i Martí Casas (CE Noia), Gerard Camps (CE Vendrell), Oriol García (Girona CH), Adrià Ballart (CP Manlleu), Gerard Pujol (CH Palafrugel­l), Xavi Crespo (CP Voltregà) i Sergi Fernández (CP Vic).

Exhibicion­s i homenatge

En els descansos dels partits van tenir lloc exhibicion­s de patinatge artístic tradiciona­l a càrrec de Carla Casas i Arnau Pérez, del CPA Tona, de patinatge artístic en línia, per mitjà d’Ángela Martín-Mora (Roller Artístic Barcelona), i d’hoquei adaptat per a persones amb discapacit­at intel·lectual per part de l’equip del CP Voltregà.

La llarga jornada a la capital d’Osona també va servir per a un homenatge sorpresa al president de la Federació Catalana de Patinatge, Ramon Basiana