Mundo Deportivo (Barcelona)

Les seleccions catalanes fan història

Els combinats catalans assoleixen 5 medalles d’or i una d’argent al CESA Galícia 2018

-

Si dissabte passat, les seleccions catalanes infantils, cadets i juvenils, femenines i masculines, ja van fer història al classifica­r-se, totes elles, per a les finals del Campionat d’Espanya de Seleccions 2018; diumenge ho van tornar a fer a l’aconseguir 5 medalles d’or, infantil i cadet femenina, i infantil, cadet i juvenil masculina, i 1 d’argent, juvenil femenina. Assolint, així, els millors resultats de les seleccions catalanes en uns campionats estatals.

Després de les 4 medalles d’or, 1 d’argent i 1 de bronze, assolides l’any passat, superar-ho semblava una fita molt difícil, però les nostres seleccions ho han tornat a fer.

Resultats dels combinats

La selecció catalana infantil femenina, dirigida per Pol Ibáñez, Lídia Grañana, Roser Espert i José Miguel Sánchez, ha superat Castella La Manxa per 28 a 19, finalitzan­t així un campionat perfecte. Mentre que la selecció catalana infantil masculina, amb Sergi Baguer, Pol Cantero, Genís Soler i Francesc Xavier Bosch al capdavant, han guanyat Andalusia, després d’una gran segona part, per 16 a 24.

La selecció catalana cadet femenina, entrenada per Samuel Sánchez, Oriol García, Núria Rosell i Alba García, ha superat Madrid, en un partit igualat, per 35 a 30. La selecció catalana cadet masculina, que lidera Josep Maria Mestre, Josep Morales, Alberto Pérez i Ramon Gràcia, va realitzar la remuntada del dia i, després d’aixecar vuit gols en contra, es va imposar a Castella i Lleó per 37 a 34.

Per la seva part, la selecció catalana juvenil femenina, que està dirigida per Pedro Pérez, Pablo Camarero, Cynthia González i Laura Viella, no va poder superar Madrid i va caure per 34 a 17, assolint així una medalla d’argent, que té regust d’or, tenint en compte tots els contratemp­s que ha patit aquest grup. I per últim, la selecció catalana juvenil masculina, amb el cos tècnic format per David López, Eloi Vila, David Martín i José Antonio Zurita, ha tancat un campionat espectacul­ar amb una última victòria contra Andalusia, per 25 a 27.

Magnífic nivell de l’handbol català de base

Tot plegat, uns Campionats d’Espanya de Seleccions històrics per a les seleccions catalanes, que de ben segur no haguessin estat possible sense la feina dels jugadors i jugadores, dels equips tècnics i les persones que han donat suport a aquests, de les famílies dels i les participan­ts i, sobretot, gràcies a la feina de tots els clubs de Catalunya que treballen, dia rere dia, perquè l’handbol català tingui aquest magnífic nivell

 ??  ?? Foto de família de l’handbol català de base
Foto de família de l’handbol català de base

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain