Mundo Deportivo (Barcelona)

Quim Salarich disputarà els seus primers Jocs Olímpics a PyeongChan­g 2018

Finalment, l’esportista català de l’equip RFEDI competirà a Corea del Sud, després que Espanya hagi obtingut una plaça addicional en esquí alpí. D’aquesta manera, Salarich acompanyar­à Queralt Castellet i Ander Mirambell en l’aventura olímpica

-

S’ha fet esperar, però finalment arriba la bona notícia que tant esperava l’esport català. L’esportista de Malla, Quim Salarich, competirà als Jocs Olímpics de PyeongChan­g 2018 que arrenquen en només dos dies al país asiàtic. Tot i que inicialmen­t s’havia quedat fora de la delegació espanyola, fa poques hores s’ha oficialitz­at que Espanya ha rebut una plaça addicional en esquí alpí.

Després de diverses gestions i a l’espera d’una assignació favorable d’última hora, es confirma que Salarich debutarà en uns Jocs Olímpics a Corea del Sud d’aquí a pocs dies, en companyia de l’altre representa­nt espanyol en esquí alpí, el basc Juan del Campo. Tot i no haver obtingut plaça en primera instància, el català complia els criteris de la Federació Internacio­nal d’Esquí (FIS) i els fixats pel COE, CSD i RFEDI.

L’esquiador de 24 anys de La Molina Club d’Esports (LMCE), especialis­ta en SL, ha registrat aquesta temporada els seus millors resultats precisamen­t al mateix escenari on es disputaran els Jocs Olímpics (una victòria i una tercera posició), a més de la recent victòria aconseguid­a a l’SL FIS de Les Gets (França). A la cita olímpica de PyeongChan­g el veurem competir en SL el dijous 22, a l’estació de Yongpyong Resort.

Amb la participac­ió assegurada de Quim Salarich a Corea del Sud, són tres els esportiste­s catalans que ens representa­ran als Jocs Olímpics que s’iniciaran el pròxim dia 9 i finalitzar­an el 25 de febrer. La rider Queralt Castellet està en un gran estat de forma, com ha demostrat en les darreres competicio­ns de la Copa del Món, i arribarà a PyeongChan­g amb l’objectiu de pujar al podi.

Per la seva part, el pilot de skeleton Ander Mirambell ja està a la vila olímpica sudcoreana, on afronta amb ambició els seus tercers Jocs i l’objectiu de superar el seu millor resultat (24è a Vancouver 2010)

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain